Руските власти задържаха трима души в Дагестан

0
В южната република на Русия е въведен режим на "антитерористична операция"
В южната република на Русия е въведен режим на "антитерористична операция" Снимка: ЕPA

В южната република на Русия е въведен режим на "антитерористична операция"

Русия въведе режим на "антитерористична операция" в южната република Дагестан, като до тази сутрин задържа трима души, предадоха руските информационни агенции, като се позоваха на Националния комитет за борба с тероризма.

Русия е в повишена готовност след масовата стрелба в концертна зала край Москва на 22 март – най-смъртоносната атака в страната за последните 20 години с най-малко 144 убити.

Служителите по сигурността задържаха трима бандити, които планираха редица терористични престъпления. При проверката на места, където са били задържани престъпниците, са намерени автоматични оръжия, боеприпаси и самоделно взривно устройство, готово за употреба", съобщи днес комитетът, цитиран от Ройтерс и БТА.

По-рано оттам казаха, че има заподозрени престъпници блокирани от службите за сигурност в няколко апартамента в жилищни райони на регионалната столица Махачкала и един от най-големите градове в републиката - Каспийск, разположен на около десет километра от Махачкала.

Няма цивилни жертви и загуби сред служителите на правоприлагащите органи.

Операцията продължава.

Съобщение за антитерористичната операция идва повече от седмица след нападението срещу концертната зала „Крокус сити хол“ в предградие на руската столица, в което загинаха най-малко 144 души, а 551 бяха ранени. Отговорност за атаката пое джихадистката организация „Ислямска държава“, но руските власти твърдят, че виждат украинска връзка, отбелязва Франс прес.

Дванадесет души бяха арестувани след това престъпление, включително четиримата предполагаеми нападатели, които са от Таджикистан – бивша съветска република в Централна Азия, където ИД е активна.

В петък вечерта руската Федерална служба за сигурност обяви, че са арестувани трима „граждани на централноазиатска страна“, които планирали бомбен атентат в югозападна Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари