Руските граждани със забрана за пътуване в чужбина имат 5 дни да предадат паспортите си

1
След отпадането документът може да бъде върнат след попълване на заявление
След отпадането документът може да бъде върнат след попълване на заявление

След отпадането документът може да бъде върнат след попълване на заявление

Руснаците със забрана за пътуване в чужбина ще трябва да предадат паспортите си на властите в рамките на пет дни, след като бъдат уведомени. Това гласи правителствен указ, който влиза в сила днес, предава БГНЕС.

Според руския закон властите могат да наложат забрана за пътуване на наборници, служители на Федералната служба за сигурност, осъдени или хора, които имат достъп до държавни тайни или „информация от особено значение“, наред с други.

Върнатият паспорт ще бъде съхраняван от органите, които са го издали, като органите на вътрешното министерство или на външното министерство.

След отпадане на забраната за пътуване, паспортът може да бъде върнат след попълване на заявление. Лицата, чието право на пътуване е временно ограничено на основание наборна военна или алтернативна гражданска служба, ще трябва допълнително да представят военна книжка с доказателство за отбита служба, се казва в решението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    хмхм
    руската пръдня русенец пак се е изсрал тук, марш в расия ватник
  • 6
    5
    РУК за Ръша
    Слава на Русия, не са терористична нация като американците и техните васали европейците.
  • -3
    4
    РУК за Ръша
    Важно е да си пиеш хапченцата, теле тъпо, защото иначе се правиш на нормален, а си личи, че си ТЪП рушлямски ТРОЛ! Аре ДГД, убитак жалък! _)_
  • -5
    3
    РУК за Ръша
    Мислех още нещо да изтропам, но санитарите ме подбраха да си вземам хапченцата, че нещо много ми се обостри състоянието откакто Зеленский загуби по всички фронтове!
  • -7
    2
    РУК за Ръша
    На всички рушлямци трябва да им бъде забранено да пътуват в нормалния свят! Да си ходят в "приятелските" сатрапски Беларус, Сев. Корея, Венецуела и Еритрея!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари