Руски фирми заобикалят санкциите чрез криптовалути

1
Руските предприятия са започнали да използват криптовалути, за да заобикалят санкциите при трансгранични транзакции
Руските предприятия са започнали да използват криптовалути, за да заобикалят санкциите при трансгранични транзакции

Руските предприятия са започнали да използват криптовалути, за да заобикалят санкциите при трансгранични транзакции

Според Министерството на финансите руските предприятия, работещи в рамките на Руската федерация, са започнали да използват криптовалути, за да заобикалят санкциите при трансгранични транзакции, пише CryptoDnes.bg.

Руските предприятия вече заобикалят санкциите с помощта на криптовалути. Това се случва въпреки факта, че регулирането на крипто средата в Руската федерация все още не е правилно конфигурирано.

Това заяви в интервю директорът на отдела за финансова политика на Министерството на финансите Иван Чебесков, който не уточни за кои компании става въпрос. Въпреки това беше съобщено, че обемът на транзакциите се е увеличил няколко пъти. Това се случва на фона на затягането на санкционния режим.

Руските предприятия и „недружелюбните“ държави

Владимир Гамза е ръководител на Търговско-промишлената палата на Руската федерация. Той заяви, че бизнесът в Руската федерация използва криптовалутата основно за транзакции с недружелюбни държави (САЩ, Украйна, Норвегия, Сингапур и др.).

Очаква се до края на годината руските власти да въведат законодателни изисквания за трансгранични транзакции с криптовалута. В самата Руска федерация обаче властите не възнамеряват да легализират обращението на криптовалути.

Дигитална рубла

Въпреки положителната нагласа на руските власти към използването на криптовалути в чужбина, Централната банка на Руската федерация не е толкова оптимистично настроена. Вместо криптовалути банката иска да види използването на дигитална рубла, която в момента се тества сред ограничена група руски банки.

Елвира Набиулина е ръководител на Централната банка на Руската федерация. Тя заяви, че финансовият мегарегулатор възнамерява да насърчи използването на дигитална рубла за трансгранични трансакции. Вече се работи по прототип на система за взаимодействие с други парични системи.

Тя обаче призна, че внедряването на системата зависи не толкова от Руската федерация, колкото от готовността на другата страна. Така че не е ясно колко популярна ще бъде дигиталната рубла за такива цели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ***************************
    Агустин Карстенс, изпълнителен директор на Банката за международни разплащания (BIS), описа в прав текст целта на цифровите валути: 1) да премахнат анонимността и свободата на потребителите, давана от парите в брой (кеша); 2) да осигури „абсолютен контрол“ и възможности за наблюдение на централните банкери върху всички парични трансакции на всеки индивид; 3) да „наложи със сила“ този контрол, ако се наложи. https://t.me/otizvora/1822
  • 0
    1
    Моето име
    Те и войната избягват рашистите, викат й "специализирана операция". Абе изобщо са изостанали в 15-ти век и нямат нищо общо с нормалния свят. Пълна изолация и утилизация на тези подчовеци азиятски!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари