Руска компания купува българска авиопревозвач

1
Авиокомпания S7 Airlines е основен национален превозвач на Русия за три български летища
Авиокомпания S7 Airlines е основен национален превозвач на Русия за три български летища

Акционерите на сибирската авиокомпания S7 имат намерение да придобият част от български авиопревозвач, за да превозват пътници от Москва до страните в Европа. Това съобщи Наталия Филева, съсобственик на S7, цитирана от РИА "Новости", съобщи OFFNews.

"Изпращаме документи за регистрация или за придобиване на българска компания заради невъзможността да летим над Украйна", уточнява Филева. В момента руски самолети не могат да прелитат над Украйна заради конфликта в Донбас и присъединяването на Крим към Русия. В същото време има няколко български авиокомпании, които може да бъдат купени и за които забраната не важи, отбелязва бизнесдамата. Тя не споменава коя от българските авиокомпании ще бъде придобита.

S7 е най-големият частен авиационен холдинг в Русия. През миналата година компанията е превозила 8.2 млн. пътници.

Сибирските авиолинии имат най-голямата мрежа от вътрешни линии в Русия, с три основни бази в Москва, Новосибирск и Иркутск. 

Авиокомпанията предлага на пътниците удобни полети със своите представителства в 37 градa: 13 се намират в страните от ОНД, а 14 са в други страни, включително във Франкфурт на Майн, Пекин, Сеул, Анталия и Банкок.  

S7 Airlines разполага с 40 самолета от следните типове: Airbus A319s, Airbus A320, Airbus A310, Boeing 767-300, Boeing 737-400, Boeing 737-800.

Авиокомпания S7 Airlines е основен национален превозвач на Русия за три български летища - Варна, Бургас и Пловдив. Компанията изпълнява целогодишно редовни полети от Москва и Новосибирск до Варна и Бургас като предоставя на големите туроператорски фирми от Русия и България и заема чартърни блок места през най-активните туристически сезони. Със статут на редовни са и полетите и до Пловдив, които са в периода от края на декември до края на март.

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари