Русия обвини САЩ в директна намеса във войната в Украйна

0
Украйна си е върнала 53 населени места в Херсонска област
Украйна си е върнала 53 населени места в Херсонска област Снимка: iStock

Говорител на руското МО заяви, че Вашингтон одобрява целите на системите ХАЙМАРС, които е предоставил на Киев

За първи път Русия обвини Съединените щати в директна намеса във войната в Украйна. Говорител на Министерството на отбраната в Москва заяви, че Вашингтон одобрява целите на системите ХАЙМАРС, които е предоставил на Киев. Това са системи за залпов огън, които изстрелват прецизно насочени ракети по цели до 70 километра.

По думите руското МО администрацията на Джо Байдън била отговорна за обстрела по жилищни райони и цивилна инфраструктура в Донбас и други региони. До момента няма коментар от Съединените щати, както и независимо потвърждение на изявленията на Москва.

Украйна си е върнала 53 населени места в окупираната в по-голямата си част от Русия Херсонска област, съобщи във вторник регионалният губернатор, цитиран от агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Русия превзе обширни територии в Южна Украйна през първата фаза на инвазията, започнала на 24 февруари. Сега Украйна обещава да проведе мащабна контраофанзива, за да си върне териториите и използва западни оръжия с голям обсег на действие, за да удари руските линии за доставки.

"Към настоящия момент 53 населени места са потвърдени като освободени", заяви изпълняващият длъжността губернатор Дмитро Бутрий пред националната телевизия.

Тази цифра е с девет населени места повече от броя, който той обяви в понеделник, което изглежда показва ускоряване на темпото на украинските успехи в региона, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    САЩ не трябваше
    да нападат Украйна ! Просто страшно се изложиха пред целия свят с тяхната агресивно и завоевателско поведение.
  • 4
    1
    А-ха
    Това го знае всяко хлапе! И че почти няма война по света, която да не е подпалена или сръчкана от САЩ. Тази в уСрайна – също!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари