Русия блокира Wikipedia

0
"Роскомнадзор" предупреди, че ще блокира руската Wikipedia, освен ако въпросната статия за "чарас" не бъде свалена от сайта.
"Роскомнадзор" предупреди, че ще блокира руската Wikipedia, освен ако въпросната статия за "чарас" не бъде свалена от сайта.

Руският медиен регулатор - "Роскомнадзор" късно вчера добави руско-езичната версия на Wikipedia към своя списък с блокирани сайтове. Причината е статия за "чарас" - вид наркотик, форма на канабис.

С решение на съда през юни Москва обяви за нелегално публикуването на информация в Русия с инструкции за приготвяне на наркотици, пише Стандарт.

"Роскомнадзор" предупреди, че ще блокира руската Wikipedia, освен ако въпросната статия за "чарас" не бъде свалена от сайта. В материала е описана историята и начина на производството на въпросния наркотик.

Wikipedia работи с HTTPS протоколи, които не позволяват ограничаване на достъпа до отделни страници, поради което ще бъдат блокирани всички ресурси на електронната енциклопедия, информира още Business Insider.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари