Русенци стоят без топла вода вече седми ден

1
Доктор Рудницки: Това се преживява с проточни бойлери
Доктор Рудницки: Това се преживява с проточни бойлери Видео: БНТ

Седми ден половината абонати на Топлофикация – Русе са без топла вода заради аварии в различни части на града.

Тази в централната част се очаква да бъде отстранена до ден, но абонатите в квартал "Здравец" ще трябва да почакат до края на другата седмица. Топла вода няма да има и през целия август заради ремонт на топлопреносната мрежа.

Седми ден половината абонати на ТоплофикацияРусе са без топла вода заради аварии в различни части на града. Тази в централната част се очаква да бъде отстранена до ден, но абонатите в квартал Здравец ще трябва да почакат до края на другата седмица. Топла вода няма да има и през целия август заради ремонт на топлопреносната мрежа.

На сайта на Топлофикация нямаше информация за аварията в централната част на Русе. Хората в района обаче се бяха осведомили от собствени източници:

Стефан Пенчев: Става авария в тръба на ВиК, която наводнява станцията им и изгаря 3 помпи. И това е причината, поради която нямаме топла вода.

И ако хората, които живеят по главната улица „Александровска”, с очите си бяха видели аварията и очакваха до ден да им пуснат топлата вода, бяха изненадани от информацията за профилактика през целия август.

Александър Рудницки: Седмица е нормален вариант за мен, 10 дни максимум, това се преживява с проточни бойлери, но 1 месец е много.

Илиян Събев: Какво други му остава на човек – трябва да се нагаждаме според ситуацията – дали ще ходи да се къпе на други места или някакви начини на затопляне.

От Топлофикация Русе обясниха, че ще прави голям ремонт, в който ще се инвестират близо половин милион лева. И тъй като профилактиката ще продължи по-дълго, е избран месец август, когато хората са на почивка.

На телефон: Севдалин Желев – изп. директор на Топлофикация - Русе: Тази година понеже имаме в самия топлоизточник да правим ремонти, затова се налага да се спре цялата централа за целия град. Доста години не сме правили такива сериозни ремонти. Съоръженията, колкото и да ги поддържаме, искат по-сериозни ремонти.

От 1 юли Топлофикация Русе променят и условията по програмата „Изряден клиент” – преференциите ще се отнасят само за ползването на топлата вода.

Стефан Пенчев: Аз нищо не мога да променя, така че го приемам като факт.

От Топлофикация Русе обясниха, че причината за промените е в ниските изкупни цени на електроенергията. И тъй като не могат да си позволят инвестиции, са ограничили и присъединяването на нови абонати.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари