Русенци ще засадят първата си Коледна гора на 1 март

2
Общината ще окаже помощ на екоентусиастите
Общината ще окаже помощ на екоентусиастите Снимка: bTV / архив

Първата Коледна гора в Русе, която ще стане факт благодарение на гражданската инициатива, ще бъде засадена на 1 март, неделя.

Идеята, подета в началото на декември 2019 г. от фейсбук групите “За чисти въздух и вода в Русе” и “Обществен съвет Русе”, има за цел да се създаде среда с по-чист въздух и по-зелен облик на града

Всички русенци, които искат да се включат, ще се съберат в 10 часа до църквата „Всех Святих“, информира Русе Медиа. Елхичките ще бъдат засадени в Парка на възрожденците, като общината ще окаже помощ. Работници от „Паркстрой“ ще изкопаят дупките на подходящите места, а на място ще има и специалисти-еколози от предприятието. Ще бъдат осигурени лопати и дръвчета за тези от хората, които искат да участват, но нямат собствени елхички. Максималната цена ще бъде 30 лв., казаха организаторите.

Коледната гора трябваше да бъде засадена в началото на януари, като идеята бе живите елхички след празниците не се изхвърлят на контейнера, а се използват за нов живот. Заради студеното време инициативата бе отложена и сега, след като специалистите одобриха метеорологичните условия, дръвчетата ще бъдат засадени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари