Русенци запалиха светлините на елхата с ръкопляскания

4
Пенчо Милков поздрави всички с предстоящите празници и покани малките русенчета на сцената
Пенчо Милков поздрави всички с предстоящите празници и покани малките русенчета на сцената Видео: Русе Медиа

Пенчо Милков поздрави всички с предстоящите празници и покани малките русенчета на сцената

Светлините на коледната елха в Русе грейнаха тази вечер, запалени заедно от децата и кмета Пенчо Милков. Това стана по нов начин – вместо с традиционния бутон за дистанционно включване на коледната украса, бе приложен интерактивен метод чрез ръкопляскания. Както всяка година, кметът поздрави всички с предстоящите празници и покани малките русенчета на сцената, за да дадат началото на Коледно-новогодишния фестивал.

За втора поредна година коледната елха не е изкуствена конструкция, а голямото естествено дърво пред сградата на Община Русе. Заедно с него светят и елементите от коледната украса, която се намира по целия център. А специално за празниците в близост до елхата е поставена и голяма рамка за снимки, която веднага се превърна в атракция за малки и големи, информира Русе Медиа.

По традиция светването на елхата бе предшествано от празничен концерт с участието на Детска вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова и Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“ с ръководители Милена Михова и Добрин Райчев към Общинския детски център за култура и изкуство. Общинският Младежки дом бе представен от Мажоретен състав „Екстрийм“ с ръководител Вероника Миланова и Студио за поп и джаз пеене „Икономов“ с ръководител Вили Икономов. Специални гости на празника бяха Дядо Коледа и Снежанка, които зарадваха с присъствието си всички деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    Трима малчугана
    А нашият Папа не ни покани да пляскаме. Напусна ни, и заживя на село с 2 кучета. Нашият Папа е много прост НЕ чувек.
  • 3
    5
    Василена
    Мъжът ми не ме покани за елхата. Само кекс иска да му правя.
  • 8
    4
    Аз като бях чавдарче
    и пионерче на времето, на Пенчо Милков бядо му и неговите съратници, гдето избиха доста народ без съд и присъда, бяха забранили Коледата, Рождество Христово и т.н! Сега тоя изрод се прави на много вярващ, макар да е израстнал като атеист с комунистическо семейство, под крилото на убиеца комунист Пенчо Милков -дядо!
  • 2
    3
    Русенка
    Ами…… децата не паднаха ли в окопите след “радостттттта”?
  • 7
    2
    Русе
    Браво на Малката Виена !!! Браво на Нас !!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари