Русенци, от нас зависи градът ни да е чист!

3

Погнуса и отвращение изпитва човек, минавайки покрай зала "Арена"

С кадри на струпани боклуци и вандалски поражения върху стените на най-голямата спортна зала в Русе русенката Нора Великова пита защо общината не стопанисва добре тази сграда за милиони. "Погнуса и отвращение изпитва човек, минавайки покрай зала "Арена", пише тя.

"Погнуса и отвращение изпитва човек минавайки покрай зала "Арена"! Защо общината не стопанисва добре това съоръжение за милиони, което беше така необходимо на града ни? За краткия си живот от 7 години от отварянето вече прилича на развалина от миналия век. Има видеонаблюдение, органите на реда защо бездействат за тези вероятно заснети вандалски прояви? Русенци, от нас зависи града ни да е чист и да е по-приветливо място за живеене!"

Състоянието около спортната зала събуди възмущението и на други потребители на мрежата. Оказва се, че има свидетели на не малко случаи на хулиганство.

"Всеки месец-два правим малка бригада, за да почистим. От другата страна на Арената си е направо кочина", коментира Любомир Христов.

Междувременно в края на миналата седмица стана ясно за инфраструктурен проблем, възникнал по сградата. Става дума за опасно пропаднала бетонна плоча в основите на Арена Русе, която комуналните служби са укрепвали, информира кметът Пенчо Милков.

Участъкът е бил опасен, а повърхностните води са влизали в приземния етаж. Предходните работници са действали без армировка, уплътнението е било лошо, което вследствие е формирало големи кухини.

"Каквато е сградата, такъв е и русенецът", гласи многозначителен коментар по темата. Да се надяваме, че това централно и възлово място няма да се превърне в бутафория на надеждите за културно и спортно развитие на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Дани
    Нито и беше подходящо мястото, нито може да се използва рационално тази сграда!!! Центъра на града е бил хубав и преди 100г,(и сега) Другото е архитектурно недоразумение (последните години 30) Обезлесиха кея и централните пътни улици!! Ужас!
  • 6
    8
    Vse
    Каквито са "русенци," разбирай селяндури,такова е и русенското управление.За огромно съжаление!!В този град трябва да се случва нещо хубаво,а не калпави и много лошо организирани ремонти.Може би тогава "русенеца"ще почне да оценява своя град?!
  • 8
    7
    Русе
    A от какво и кого зависи да се оправят улиците, в парка до дунавски кът където копаха сега е улегнало страшно много.Ремонт на ремонта.....приказка без край.
  • 12
    6
    Камен Филипов
    Много слаб екип и Управление в Община Русе. Дано не направят много порази до "Местни Избори 2023"
  • 13
    5
    Гражданин
    Сградата и периметъра около нея умишлено не се доизгражда.Това е една удобна финансова яма,от която "правилните хора" гребат с пълни шепи нашите пари.Така и с улиците,подлезът около тази сграда и куп още такива работи.А не е зле да се попита и в Дирекцията на полицията как така под носа им се вършат безобразия от всякакъв тип.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари