Русенският театър открива новия сезон с премиера на „Крали Марко – Последната балканска легенда“

0
Спектакъл по една от най-добрите съвременни български пиеси „Марко от Прилеп“ на Владимир Левчев
Спектакъл по една от най-добрите съвременни български пиеси „Марко от Прилеп“ на Владимир Левчев

Спектакъл по една от най-добрите съвременни български пиеси „Марко от Прилеп“ на Владимир Левчев

Драматичен театърСава Огнянов“ – Русе открива творческия си Сезон 2023/2024 с премиера на „КРАЛИ МАРКО – Последната балканска легенда“ на две дати - 13 и 20 септември!

Спектакъл на Анастасия Събева по една от най-добрите съвременни български пиеси „Марко от Прилеп“ на Владимир Левчев. Трагикомична легенда, която разкрива прототипа зад героя от балканските народни песни. Докъде е истината? Къде започват митовете? И кое желаят повече хората?

„Действието на тази пиеса се развива на границата между сън и реалност, между времето, когато земята е била плоскост върху гърба на костенурка и времето на Колумбовите пътешествия, между подвизите на Крали Марко от балканските народни песни и реалния живот на феодала Марко Мърнявчевич от Прилеп, османски васал от края на 14 век“.

На 27 септември може да гледате истински провокиращата и разтърсваща продукция „ИЗЧЕЗВАЩИ“ с режисьор Думитру Акриш. По пиесата на Елизе Вилк, поставена за първи път в България на русенска сцена! Спектакъл, в който актьорите са съавтори, а посланието достига до публиката дори и след напускането на театралния салон. Истински дълбока история, до която всеки зрител трябва да се докосне!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари