Русенският асфалт загря на 60 градуса

0
Асфалтът на паркинга на "Кауфланд", който се огрява през целия ден, достигна температура от 60 градуса
Асфалтът на паркинга на "Кауфланд", който се огрява през целия ден, достигна температура от 60 градуса

Асфалтът на паркинга на "Кауфланд", който се огрява през целия ден, достигна температура от 60 градуса

Това отчете русенецът Михаил Милчев с помощта на специална термокамера. В сянката на сградите и дърветата е около 38 - 40 градуса, посочи още той и уточни времето, в което е направил замерванията - 15:30 ч. следобед.

"Една година откакто не съм разхождал термокамерата и почти две, откакто не съм се занимавал сериозно. Но при над 40 градуса на сянка не се сдържах да проверя как е на практика. Това е от 15.30: Най-студено място - пробива при Кауфланд, където не огрява никога слънце. На асфалта - 50-55 градуса. Бялата боя смъква температурата с около 5 градуса, зелените площи - също. В сянката на сградите и дърветата е около 38 - 40 градуса. Изложението (север - юг) променя температурата с около 4-5 градуса.

На паркинга пред Кауфланд, който се огрява цял ден - над 60 градуса. На черния метал на старата бойна Мерива, паркирана пред блока, почти перпендикулярно към слънчевите лъчи - близо 70 градуса. В Кауфланд и по пътя имаше изненадващо много хора, явно са пропуснали прогнозата или шопинга е по-важен..".

Днес в Русе измериха 42,3 градуса на сянка, но това не е рекорд за тази дата. Най-горещо на 26 юли е било през 2000 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Hiiii
    На Практикер в 18,30 колата показваше 54 градуса
  • -3
    1
    джони
    И Ко?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари