Русенски ученици вземат участие по европейски проект в Австрия

0

За четиринадесета поредна година ученици от СУ за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ вземат участие по европейски проект в Кремс, Долна Австрия

Тази година бе много специална, защото освен че е обявена за европейска година на младежта, тя е и десетата година от "ELJUB". Това е проект, в който се срещат младежи от различни държави и пишат заедно електронна книга. С нетърпение очакваме излизането на десетата поредна книга с заглавие “Копнеж за свобода“, за която ръководителите на всеки екип казват, че е забележителна и много вълнуваща. В рамките на този проект се провежда и втори филмов проект. Тази година филмът, който беше заснет, бе по приказката на наш възпитаник и участник в проекта миналата година – Виктор Стойков.

Миналата година проектът „ELJUB" получи признание и отличие от Европейския парламент, както и покана да гостува в Брюксел.

След срещата в Русе в началото на юни тази година, четири ученици от IX и X клас от СУЕЕ участваха в едноседмичната среща на младежи в Кремс, където имаше представители от 20 държави. Следващата ни среща е отново в Австрия, а през октомври ще бъдем в Германия.

Ето какво споделят участниците ни:

Ивона Xа: "Преживяването беше великолепно и незабравимо. Връщам се с много положителни емоции, много нови приятели от различни страни, с които се забавлявахме и писахме заедно, и се надявам някой ден пак да се срещнем. С удоволствие бих изживява това приключение отново."

Ипек Xа: "Това беше една от най-хубавите, обучителни и забавни седмици в живота ми. Толкова много положителни емоции, незабравими изживявания и доживотни приятелства в едно. Благодарна съм на всички, които съдействаха в това да участваме и да си прекараме уникално, както и на всички участници, които ще ги запомня за цял живот."

Теодора IXб: "Преживяването през последната една седмица беше незабравимо за мен, защото се срещнах с нови хора - опознах тяхната култура и научих много нови и интересни неща за различните държави. Всички неща, които бяха организирани, бяха много хубави и с цел да научим нещо ново по забавен и вълнуващ начин. Нямаше момент, в който да се почувстваш тъжно, защото винаги е имало с кого да се забавляваш."

Мелиса IXб: "Беше страхотно преживяване! Хората бяха страшно мили, усмихнати и позитивни. Писането не беше ни най-малко досадно, а точно обратното - изключително забавно и полезно. Темите, по които трябваше да пишем, бяха много приятни и с удоволствие писахме с екипа ми. Също така научих много нови диалектни и типични за Австрия думи. Запознах се невероятни хора, с които сбогуването беше трудно, но за щастие ще поддържаме контакт през социалните мрежи. Остават ми хубавите спомени и всеки път, когато се сетя, ще се усмихвам от все сърце."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари