Русенски ученици организираха благотворителен базар за изграждането на „Синя стая“

1

Симона и Мелиса дариха събраните средства на Окръжен съд - Русе

Деца от СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ“ организираха благотворителен базар за изграждането на „Синя стая“ в съда.

Ученичките Симона Валентинова и Мелиса Юсмен от 11б клас на СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ", под ръководството на учителя Георги Симеонов, активно интересуващи се от борбата с насилието, ще участват в Националната олимпиада по гражданско образование. Проектът е озаглавен: "Информационна кампания и набиране на средства за изграждане на Синя стая в Русенската съдебна палата в помощ на жертвите на домашно насилие". В изпълнението му и под мотото "От деца за деца", Симона и Мелиса изработват коледни картички, сувенири и други декорации, които с помощта на училището продават на благотворителен коледен базар.

На 08.01.24 г. те дариха събраните средства на Окръжен съд – Русе, с желание те да бъдат инвестирани в изграждането на „Синя стая“ в Русенската съдебна палата. Председателят на съда Николинка Чокоева, в присъствието на зам. председателите Ралица Герасимова и Милен Петров, прие дарението, изрази благодарност и връчи грамоти на дарителките. Председателят подробно разясни идеята за проекта и предстоящите ремонт и реконструкция, показвайки им помещението и снимки за проекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Спрете тази гавра!
    Някой да прочете в интернет какво е "Синя стая" и защо последното място, където трябва да се намира, е съдът. Няма да обяснявам, образовайте се. Освен това в Русе такава вече има, от много години.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари