Русенски фирми са внесли над 18 милиона лева корпоративни данъци

0
От НАП - Русе напомнят, че фирмите и едноличните търговци обявяват доходите си до 30 юни
От НАП - Русе напомнят, че фирмите и едноличните търговци обявяват доходите си до 30 юни Видео: Кис 13

Остават по малко от 10 дни за подаване на декларации по чл.92 от ЗКПО

В офиса на НАП в Русе са внесени до сега над 12% повече корпоративни данъци, спрямо същия период на миналата година. От авансови вноски и от издължени налози по чл. 92 от ЗКПО са събрани за държавния бюджет 18,3 млн. лв.

Русенската приходна администрация очаква тези резултати значително да се увеличат до 30 юни, когато е крайния срок за деклариране и внасяне на корпоративни данъци за 2022 г. Вече 7 302 задължени лица от региона са подали своите декларации, което е 71% от деклараторите през миналата година, съобщиха от НАП - Русе.

До 30 юни фирмите декларират и плащат корпоративен данък по чл. 92 и чл. 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данък върху дейността от опериране на кораби.

До 30 юни е и срокът за подаване на годишна данъчна декларация по реда на чл. 50 от Закона за данък върху доходите на физическите лица /ЗДДФЛ/ от данъкоплатци, извършващи дейност като търговци по смисъла на Търговския закон /ТЗ/, както и от еднолични търговци и земеделски производители, избрали този ред на облагане.

До края на юни самоосигуряващите се лица, които извършват дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане, трябва да декларират и внесат окончателните социални и здравни осигурителни вноски. Заедно с годишната си данъчна декларация, те подават и декларация образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

Подаването на данъчните и осигурителни декларации и документи, както и плащането към бюджета, се извършват само по електронен път денонощно, чрез Портала за електронни услуги с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП за физически лица или квалифициран електронен подпис (КЕП).

За повече информация може да се ползва Информационният център на НАП на телефони 0700 18 700 или 02/9859 6801, на цена, съобразно тарифата на съответния оператор, както и на имейл: [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Значи
    Откраднати са по 10
  • 4
    4
    нищо не си
    пускал никъде, просто си един лузър, на когото все някой му е виновен! аре у лево, налей си мастичката и пусни слюнките как никой не те разбира! писна ми от оплаквачи!
  • 1
    3
    До 2
    Първо: Ако си пускал до УМРЯЛ писмо и си получил отговор, ще пусна сигнал за Бенчо. Второ: явно много си бързала скъпа _урво за да си адресиаш коментара "до 2" когато самата ти _урво си номер 2. Айде бегай го просмучи на Бенчо, че няма пари за _урви. И да елен лопатар съм, ама не от Бенчо
  • 2
    2
    до 2
    пусни сигнал до нап бе, отворко, като знаеш, кво само дрънчиш тука?!? или пенчо ти е турил рога, та място не мож си намери?!?
  • 2
    1
    Хахахахахах
    Кой колко внесъл? Хахахахахах. Я направете проверка за финансова наличност, наследена такава, моментно финансово състояние и собственост на най-големият О Семенител на град Усе за всички времена. Ще се изненадате с каква пара е "вляъл" като женен и с каква пара и собственост е сег,а като разведен. А е бил един ПРОСТ Кмед. Ама приспаднете месечната издръжк на бивша жена, четери деца и куче. Гаранция че няма да му излязат сметкита.И това със заплата от 2900 левазаплата, като майор. Алоу кеде, доатите не ги ядем с колците и телта на 2 реда.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари