Русенски нотариус е замесен в кражба на ниви

0
Жена остана попарена, като разбра как са я преметнали
Жена остана попарена, като разбра как са я преметнали Снимка: Цветелина Белутова

Фирма за търговия със земеделски земи взела 20 декара в едно от най-желаните и скъпи землища на цената на 5 декара със съдействието на нотариална кантора, оплаква се русенка.

Възрастната жена видяла обява, че фирма изкупува изгодно ниви. Тя имала 20 декара в кооперация в Сливополско и решила да продаде 5 дка от тях.

"Свързах се с фирмата и ме поканиха в офиса си. Мъжът, който ме посрещна там заяви, че декарът върви по 1 000 лева и аз му отвърнах, че искам да продам 5дка", разказва русенката, предаде Вестник "Утро".

Домакинът обещал да намери норатиус да направи договора за продажба, поискал пълномощно за да изготви скици на площите и всички останали документи за сделката и да се обади само за подпис, когато всичко е готово.

След седмица жената била повикана в кантората на известен нотариус, където бил и купувачът.

Пред нея бил прочетен договорът за покупко-продажба на 5 дка ниви за 5 000 лева, жената си взела парите, подписала документа, без да го прочете. И това се оказало грешка, която й е струвала 15 000 лева.

Преди дни продавачката отишла в кооперацията да си вземе рентата за останалите ниви, но от там й казали, че площите са продадени, като й показали договорът с нейния подпис. Оказало се е, че в него има премълчан в нотариалната кантора текст - че условията за сделката с договорените 5 дка, се отнасят и за останалите 15, които собственичката не е искала да продава.

"Останах като попарена, не можех да повярвам, че ме изиграха по такъв долен начин и тръгнах да си търся правата, но се оказа, че доброволно съм си сложила подписа под договора, без да го погледна обстойно, затова сега не мога да очаквам защита от прокуратурата", посочва жената.

"Искам да предупредя хората много да внимават при продажбата на ниви, да си отварят очите на четири и да четат всичко. В моя случай се предоверих на нотариуса. Смятах, че като юрист и упълномощен от държавата да гарантира честността и интересите и на двете страни няма да ме подведе или излъже, още повече това е нотариус с име и не работи от вчера. Оказа се точно обратното - бях вкарана в капан, от който няма излизане", казва през сълзи огорчената и унизена жена.

От Икономическа полиция казват, че имат много сигнали за измами с ниви от недоглеждане на договорите, но такъв случай при тях не е постъпвал.

Източник: Вестник Утро
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари