Русенската полиция откри две тела на удавени бежанци

0
В понеделник е ангажиран и водолазен екип за издирване на други тела, тъй като по информация на бежанците става въпрос за шестима удавени / Снимката е илюстративна/
В понеделник е ангажиран и водолазен екип за издирване на други тела, тъй като по информация на бежанците става въпрос за шестима удавени / Снимката е илюстративна/

 

Две тела на удавени бежанци - на дете и на мъж, са открити във водите на река Дунав, след като лодка с нелегални мигранти се преобърна.

Инцидентът е станал късно през нощта на 8 септември около остров Добрина между село Арчар и Лом, разказа пред Нова Телевизия директорът на регионалната дирекция на полицията Димитър Джамбазов. Хора от брега са чули викове и при придвижването си до острова открили двама мъже и две жени.

В 23,30 ч е подаден сигнал чрез 112, а около час по-късно полицията е била на мястото. Бежанците не говорели дори английски, а само арабски, затова обяснявали с жестове. Те били от Ирак и нямали никакви документи за самоличност. Показали, че има потънали в реката, като посочили с жестове и нисък ръст - т.е. деца. Целия следващ ден с катери на Гранична полиция, включително един от Румъния, реката е претърсвана, но без резултат.

На 11 септември на 23 км надолу по течението е открито тялото надете, което по дрехите и външния вид отговаряло на описанията на бежанците. Нагоре по течението пък е открито тялото на мъж. В понеделник е ангажиран и водолазен екип за издирване на други тела, тъй като по информация на бежанците става въпрос за шестима удавени. Вече работим по причиняване на смърт по непредпазливост, обясни Джамбазов.

Имало информация за присъствието на български гражданин, но самоличността на каналджиите не е установена. Лодката е била метална и без номера и най-вероятно хората в нея не са били правилно разпределени, затова при отблъскването й от брега е поела вода, обясни директорът на местната полиция. В този участък на Дунав няма техническо наблюдение на реката, охраната се осъществява от патрули, обясни Джамбазов. От 2 г. в района не е имало опит за нелегално преминаване на реката. Оцелелите мигранти са настанени в помещения на МВР.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари