Русенската опера впечатли публиката на София!

0

Русенска филхармония със солист световноизвестният български пианист Людмил Ангелов, под диригентството на Владимир Кираджиев поднесе на софийската публика наситен с емоции и виртуозно майсторство концерт, в който две от творбите се изпълняваха за първи път в България.

Концертът е започнал с въведение в атмосферата на включените в програмата композитори и техните творби от самия Людмил Ангелов. Неговият увлекателен разказ преведе зрителите през „Прелюдиите” на Ференц Лист, запозна ги с малко известния у нас композитор Шулц- Евлер и неговата „Руска рапсодия”, която преживяваше своето първо изпълнение пред софийската публика /преди това за първи път – в Русе/, за да се стигне до кулминацията на вечерта -  Концерта за пиано и оркестър оп.3 на Мориц Мошковски.

Специален концерт, който е възкресен след като е открит случайно от колекционер на партитури във Франция и неговата редакция е направена от двамата български музиканти – Людмил Ангелов и Владимир Кираджиев. Концертът прозвучава за първи път миналата година във Варшава, сега - и пред българската публика.

Въодушевление са предизвикали изпълненията на Русенската филхармония под диригентството на Владимир Кираджиев. Перфектният звук на оркестъра под майсторската палка на Маестрото постигна въздействие върху всички присъстващи.

Людмил Ангелов е изпълнил своите клавирни сола с вдъхновението и майсторството на артист, за когото пианото е изразно средство за пресъздаване на чувства, на състояния, на хармония и контрасти. Близо час пианистът Людмил Ангелов и диригентът Владимир Кираджиев са посрещали пред гримьорната си поздравленията на всички почитатели. 

 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари