Русенската опера представя спектакъла "Баядерка"

0
Спектакълът ще бъде представен на 15 февруари в Доходното здание
Спектакълът ще бъде представен на 15 февруари в Доходното здание

Спектакълът ще бъде представен на 15 февруари в Доходното здание

Балетната трупа на Русенската опера ще представи "Баядерка" на 15 февруари (сряда) в Доходното здание в крайдунавския град. Това съобщи пиарът на културния институт Диана Димитрова.

Режисьорската версия и постановката в две действия са на акад. Калина Богоева. Сценографията е на художника Иван Токаджиев, а костюмите са дело на Яна Дворецка.

В ролята на Никия ще се превъплъти солистката на русенската балетна трупа Станислава Караджова - Пенчева. Като Солор ще ѝ партнира японецът Масаки Такада. Върховният жрец ще бъде Михаил Дамянов, а като принцеса Гамзати ще дебютира японската балерина Рейна Онума.

Димитрова обясни, че в България "Баядерка" е поставена за първи път през 2012 г. на сцената на Софийската опера и балет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Лора
    Операта няма пари,Баядерка,ще прави!Солистката е грозна, гледка,и падна на сцената в Дом Кихот,все пак даваме пари да гледаме нещо хубаво!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари