Русенската опера отбелязва 60-годишния юбилей на Александър Крунев със спектакъла “Риголето”

0

В ролята на Риголето ще видим именно изтъкнатия български баритон

С едно от любимите заглавия за оперната публика по цял свят - “РИГОЛЕТО” на Джузепе Верди на 26 октомври в Доходното здание, Държавна опера - Русе ще отбележи 60 годишния юбилей на изтъкнатия български баритон Александър Крунев!

Дългогодишен солист на Русенската опера, забележителен певец и актьор, Крунев има широко общество от своя публика в Русе. Това е и основната причина той да избере нашата сцена и русенската постановка на „Риголето“ за своя празник, заедно с любимите си колеги и почитатели от Русе.

Един от най - популярните и обичани от българската публика баритони се е превъплъщавал с недостижимо майсторство в десетки постановки и стотици изпълнения!

В годините Александър Крунев е бил предпочитан партньор на световни оперни знаменитости като Гена Димитрова, Александрина Милчева, Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Калуди Калудов и много други.

Диригент на спектакъла ще бъде Владимир Бошнаков, а хормайстор е Стелияна Димитрова-Хернани.

В ролята на Риголето ще видим именно Александър Крунев, а херцогът на Мантуа ще бъде представен от тенора Петър Костов.

В Джилда, неговата дъщеря ще се превъплъти Даниела Караиванова, а Петя Цонева ще видим в ролята на Мадалена.

Басът Момчил Миланов ще представи образа на разбойника Спарафучиле.

На сцената ще излязат още Стоян Стоянджов, Иван Пенчев, Теодор Петков и Нели Петкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари