Премиера на "Кармен" в Русенската опера

7
Премиерата на балетната постановка по операта на Жорж Бизе ще се състои на 30 ноември в Доходно здание
Премиерата на балетната постановка по операта на Жорж Бизе ще се състои на 30 ноември в Доходно здание Снимка: Държавна опера - Русе

Премиерата на балетната постановка по операта на Жорж Бизе ще се състои на 30 ноември в Доходно здание

Русенската опера ще представи премиерата на балетната постановка "Кармен" - по музиката на едноименната опера на Жорж Бизе, на 30 ноември тази година в Доходното здание в крайдунавския град. Това съобщи пиарът на културния институт Диана Димитрова.

По думите ѝ балетната трупа на Русенската опера сътворява една от най-провокативните, една от най-красивите и завладяващи продукции, съизмерими със световните балетни спектакли от близкото минало и от настоящето.

Хореографията е на Наталия Осипова (Франция), а художник е Себастиан Малаш (Франция). В ролята на Кармен публиката ще види Нанами Нишикажи, а в образа на Дон Хозе ще се превъплъти Масаки Такада.

Участва ансамбъл от балета на Държавната опера в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Боже, Боже
    Падението на тия няма край. Красивата испанска циганка Кармен вече е азиатка? Бизе се върти като вентилатор в гроба. Впрочем, колко станаха дълговете на опера-Русе? Надминаха ли 30 милиона?
  • 2
    6
    Steve
    Автора да си гледа сам и Кармен и Фауст,и негьрката е певица,грамадна и мощна,смешна работа,негьрка и Фауст,и затова никой не ходи,по добре слушайте опера по радио или в сайт.
  • 2
    5
    Оперен
    Това е чОдесТна новина. Спрете да цитирате това неграмотно недуразумение Диана Димитрова. От както се появи в операта и започнаха интригите, сплетните, доносите. А и както разбрах напоследък е семейно наследство. Баща и е бил доносник в корабната, тя каква да е.
  • 4
    4
    до 2
    И кое е обидното на „негър“ (на латински: nigger, черен, тъмен)?!? Политкоректността изисква тези в Щатите да се наричат афро-американци, ами тези в Африка как да ги наричаме, афро-африканци ли?!? Не разбрах само какво общо има комунизма с расизма и темата и как да приема Снежанка - негърка?!? След като авторът е определил расата на героя си, дали можеш да променяш неговите виждания без разрешението му, да речем да направиш Отело бял?!? Абе всички откачихте май, в момента в Щатите е най-зле да си бял!
  • 2
    3
    до 1
    То и за това публиката на русенска опера може да се преброи на пръстите на две ръце.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари