Русенска ученичка спечели немска стипендия

2
Международно признание за нивото на обучение по немски език в "Дойче шуле"
Международно признание за нивото на обучение по немски език в "Дойче шуле"

На 26 и 27 март 2018 г. в немското посолство в гр. София, се проведе националният кръг на Международната олимпиада по немски език, организиран от  Педагогическата служба за международен обмен към Министерството на образованието и културата на Германия. 

В тазгодишното издание на олимпиадата участват ученици от над 90 страни от целия свят, в които немски език се изучава интензивно.

Първият етап на олимпиадата включваше изготвяне на проектна папка по една от следните теми: „Хранене“; „Изборът на професия“; „ Пловдив – европейска столица на културата за 2019 година“; „Свободата на словото“.

В първия кръг на олимпиадата в България взеха участие 74 ученици, от които 34 бяха допуснати до национален кръг.  Основните аспекти при избора на разработките за националния кръг бяха задълбочената аргументация, ясно изразената лична позиция, контроверсното разглеждане на темата.

Адриана Витанова от 10 „б“ клас в "Дойче шуле" спечели правото да защитава своя проект в националния кръг в гр. София. Той представляваше интервю с комисия към Централната служба за обучение по немски език в чужбина, включващо събеседване по избраната тема и други тематични области, засягащи ежедневието и бъдещето на учениците.

Адриана е сред дванадесетте ученици в страната, спечелили стипендия за 3-седмичен престой в град Визентайд, Бавария, ФР Германия. Там тя ще посети учебни занятия, ще наблюдава учебния процес по отделни предмети, ще разгледа редица забележителности и ще посети столицата на Германия – Берлин.

Да й пожелаем успешно представяне и в Германия, незабравими срещи и обогатяване на знанията на езика на Шилер!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари