Русенска метъл банда покори сцените на пет държави

0

Русенската прогресив метъл банда CLAYMORE събра хиляди фенове по време на грандиозните си концерти в пет европейски държави. Тя получи уникалния шанс да реализира международно си турне благодарение на финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе-град на свободния дух“.

За периода от 30 юни до 11 юли CLAYMORE покори сцени в Чехия, Словакия, Полша, Австрия и Унгария. Бандата представи изцяло новия си албум ”Vengeance is Near”, който включва общо 14 песни. Творчеството на русенските музиканти предизвика интереса на редица световни издания в областта на рок и метъл музиката като “DECIBEL”, “METAL HAMMER BG”, "Beowolf", Metal Center Poland , webzine, Lords of Metal webzine.

CLAYMORE е създадена през лятото на 1999 година в град Русе и бързо става популярна сред българските фенове с уникалния и чист стил на симфоничен прогресив/блек метъл, комбинация от агресия и мелодия, хеви, траш и класическа музика. Следват успешни национални турнета и самостоятелни албуми. Амбицията на бандата е да разпространява музиката си сред ъндърграунд средите по цял свят. Песента им „Century of chaos part 2“ е избрана да участва във Fear Candy компилация на списание Terrorizer-бр. 247, което се случва за първи път с българска група.

Благодарение на лятното турне членовете на бандата-Емил Кехайов /вокали/, Мартин Манев /китара/, Камен Манев /бас/, Николай Николаев /барабани/ и Цветелин Балтов /клавишни/ разшириха своите контакти и получиха нови покани да популяризират музиката си. Те се готвят за ново турне в Словакия, Румъния и Унгария, което е планирано за месец ноември 2014 г.

Бандата се надява, че през следващата година ще успее да се включи и в един от най-големите фестивали в Словакия, който по традиция събира около 20 000 зрители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари