Русенка сама откри откраднатите и вещи в оказион

1
Крадецът успял да задигне алуминиева стълба, електроуреди, рибарски прнадлежности и други вещи
Крадецът успял да задигне алуминиева стълба, електроуреди, рибарски прнадлежности и други вещи

Русенка, станала жертва на кражба, сама откри свои вещи в оказион. Това се случило, след като е получила подобен съвет от полицаи, пред които се оплакала за извършеното престъпление.

В последствие се оказало, че автор на кражбата е неосъждан безработен русенец. След пореден неуспешен опит да си намери работа, той се прибирал към дома си и пред блок в квартал „Дружба“ видял паднал ключ. Предположил, че е от помещение в някой от входовете. Решил да открие, кое е то и да открадне нещо от него.

Влязъл в първия вход и започнал да пробва ключа по вратите. Той паснал на килер на една от площадките, от който русенецът на два пъти извършвал кражби. Успял да задигне алуминиева стълба, електроуреди, рибарски прнадлежности и други вещи.

Щом собственичката установила кражбата, тя веднага сигнализирала в полицията, откъдето получила горепосочения съвет. След като открила част от вещите си в един от оказионите (в него крадецът продал всичко задигнато) тя се върнала при органите на реда. От този момент те поели нещата в свои ръце, извършили разследване и открили закононарушителя. Жената получила и част от вещите си.

Крадецът пък бил изправен пред правосъдието. Тъй като бил с чисто съдебно минало, а и признал вината си, получи 5 месеца условно, с 3 години изпитателен срок. Бил задъжен да покрие разноските по досъдебното производство и по делото в съда.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари