Русенка, нахапана от улични псета, осъди Общината

0
Русенка, нахапана от улични псета, осъди Общината
Поредно дело, заведено от жертва на улични песове, е било разгледано от Русенския районен съд. На първа инстанция то е приключило на 25 април 2014 г., когато е издадено съдебното решение. В него магистратите уважили частично иска на пострадалата жена и от поисканите от нея 7000 лева от Община Русе, й присъдили 3000 лв.

Инцидентът станал на 5 август 2013 г. сутринта в района на покрития пазар на улица „Тулча". Глутница от 6-7 безстопанствени кучета нападнали жената, съборили я на земята и я нахапали по единия крак. От по-страшни последствия я спасили случайни минувачи. Жената изпитала не само болка, но и силен страх. Положението в последствие се влошило, тъй като раната се инфектирала, което наложило хирургична интервенция. Необходимо било и поставянето на ваксини, задължителни за предпазване от по-сериозни последици за здравето в случаи като описвания.

Непосредствено след нападението, силно разстроената жена се обадила на съпруга си, който се отзовал, за да й окаже помощ и по-късно свидетелствал в съдебната зала за състоянието й. Той обяснил, че жена му след нападението на кучетата започнала да изпитва силен страх от тези животни, който не е отшумял, а по време на манипулациите и преди излекуването на раната чувствала силни болки, както и дискомфорт от затрудненото придвижване. Останал й и грозен белег.

Процесуалният представител на Общината оспорил твърденията на ищцата, но съдът ги уважил. Освен посоченото обезщетение, на пострадалата е присъдена и законната лихва от датата на инцидента. За воденето на делото тя направила разноски в общ размер на 680 лева, но тъй като искът й не бил уважен на 100%, й се признава само част от сумата.

След приспадане на парите за деловодни разноски, дължими на Община Русе поради същата причина - частично уважаване на иска, се оказало, че жертвата трябва да плати на местната власт 11,43 лева.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари