Русенка "изгоря" с над 3 000 лева

0
Жената е подведена, че престъпна група е по петите ѝ
Жената е подведена, че престъпна група е по петите ѝ Снимка: Dunavmost

На 02.01.2019г. в 15:30ч. в Първо РУ - Русе се е явила 70-годишна жена от гр. Русе, която е съобщила, че на 02.01.2019г., около 10:00ч. по домашния си телефон е получила обаждане от мъжки глас, който се е представил за "инспектор Петър Петров" от полицията.

Обяснил й, че телефонния й номер, заедно с номерът на дебитната й карта са намерени във водач на престъпна група с малко име "Стефан", като считат, че групата се е насочила към нея и може да бъде посетена в дома си вечерта от тях. Предвид провежданата от полицията акция, съвместно с журналистически екипи, било необходимо тя да постави парите и ценностите си в тъмна найлонова торба и в стара гума накрая на улицата, на която живее. Жената изпълнила указанията и оставила сумата от 2070 лв. и златни накити  с общо тегло от 30,43 грама, всичко на обща стойност около 3070 лв. и зачакала да й бъдат върнати.

Известно време след това позвънила на тел. 112, за да потърси инспектор Петър Петров. Оператор от тел. 112 й обяснил, че е станала обект на телефонна измама

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари