Русенецът, откраднал шоколади и кашкавал от "Билла" остава в ареста

0
От справката за съдимост е видно, че Р. П. е осъждан 25 пъти
От справката за съдимост е видно, че Р. П. е осъждан 25 пъти Снимка: Dunavmost, архив

Районен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 34-годишния Р. П., обвинен в кражба при опасен рецидив

С постановление на прокуратурата Р. П. е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че на 25.02.2022 год. в Русе в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои: 1 бр. вакуумирана опаковка кашкавал "Домлян" 900 грама, 1 бр. вакуумирана опаковка кашкавал "Маджаров" 420 грама и 29 бр. шоколад "Линдт Класик" млечен, всичко на обща стойност 141.59 лева, собственост на "Билла България" ЕООД.

Дежурен състав на Районен съд - Русе счете, че събраните до настоящия момент по делото доказателства водят към извода за наличие на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това процесуално качество. За такова деяние в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години. От справката за съдимост е видно, че Р. П. е осъждан 25 пъти и последно е бил в затвора в периода 26.01.2020 – 07.11.2021 г.  Според съда, това го характеризира като личност с висока степен на обществена опасност и дава основание да се приеме, че е налице реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие.

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета по отношение на Р. П. мярка за неотклонение задържане под стража може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    КИМ
    При кражба на стойност до 200лв. Нищо не може да направите.В Лом миналата година така бе обяснено на родителите на съпруга ми. По тази логика кражби до 200лв. са законни!?
  • 8
    4
    до 3
    Можем да четем. А ти четеш ли коментарите? Колко осъдени бизнесмени и приватизатори познаваш?
  • 2
    3
    мале мале...
    за коментаторите вие можете ли да четете? " Р. П. е осъждан 25 пъти!!!! "
  • 7
    2
    А-а-а-а,
    Вярно, бе! Какво стана с Костов, Борисов и останалата крадлива измет? Защо още не са в затвора?!!
  • 23
    1
    русенец
    Когато откраднеш храна за 100 лева те арестуват и те наричат крадец. Когато откраднеш предприятие за 100 милиона лева те наричат бизнесмен. Какво нещо е семантиката, а?:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари