Русенец влиза зад решетките за блудство

1
И.П.Д. е бил оправдан по отношение на това деянието да е извършено по отношение на лице, неразбиращо свойството и значението на извършеното деяние
И.П.Д. е бил оправдан по отношение на това деянието да е извършено по отношение на лице, неразбиращо свойството и значението на извършеното деяние

Русенец влиза в затвора за година, заради блудство с непълнолетна.

Все пак, Темида го оправда в частта, че деянието е било извършено по отношение на момиче, неразбиращо свойството и значението му, пише 24 часа.

Вероятно малката палавница е флиртувала достатъчно, въпреки крехката си възраст, решиха магистратите. И.П.Д. бе признат от Районния съд в Русе за виновен в това, че на 13 септември 2016 г. в дунавския град е направил опит за извърши действия, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14 годишна възраст.

Той употребил сила и заплашил непълнолетната девойка, като деянието му останало недовършено по независещи от волята му причини. Заради това, съдът му наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 8 години. На основание чл.58а ал.1 от НК намалява така определеното наказание, като го редуцира на пет години и четири месеца, което да се изтърпи при строг първоначален режим в затвора. И.П.Д. обаче бе оправдан по отношение на това деянието да е извършено по отношение на лице, неразбиращо свойството и значението на извършеното деяние.

Заради това, Темида приведе в изпълнение неизтърпяната част от присъдата по дело от 2013г. по описа на Русенския Районен съд, в размер на една година и четиринадесет дни, което да се изтърпи при строг първоначален режим в затвора. И.П.Д. ще трябва да заплати в полза на държавата сумата от 846,42 лв. за разноски на досъдебното производство. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15 дневен срок пред Русенския окръжен съд.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари