Русенец улови 13-килограмов див шаран в Дунава

45
Стръвта е класика в жанра - три зърна царевица, монтаж „на косъм“
Стръвта е класика в жанра - три зърна царевица, монтаж „на косъм“ Снимка: Съюз на ловците и риболовците в България

Стръвта е класика в жанра - три зърна царевица, монтаж „на косъм“

Владислав Неделчев, 31 г., от гр. Русе, улови прекрасна дунавска риба - див шаран, тежък 13 кг. Слуката го е споходила по време на едноседмичен престой на Дунав край Русе, като щастливият ден е бил 17 октомври, съобщават от Съюза на ловците и риболовците в България. Ползвал е спод въдици Free Spirit на 13ft. Стръвта е класика в жанра: три зърна царевица, монтаж „на косъм“.

През целия престой на брега е бил с приятеля си Величко Величков, който е пряк помощник и свидетел на уловения трофей. За тези дни са хванали и други по-малки шарани, както и едри бели мрени.

Шаранът е освободен и продължава да си живее в реката. Според Владислав такава красива риба не бива да се погубва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    Моето име
    Ехаа, баси мутанта. Никога не ми е попадла толкова едра риба.
  • 0
    10
    Очевидно дърт
    Сега, дечица, да обясня. Разказ по картинка. Това на снимката е толкова див шаран, колкото аз съм китайски мандарин. Рибока просто си е бил шута от някой развъдник. Семинари мога да ви водя за "торпеноидното" на дивия шаран, за гъстотата и плътността на люспите му. Било е нещо към 1978-ма, когато от "бригадирите" на лагера в Мечка ни избираха по простите, високи и яки, че да бачкаме на рибарниците. Шаран - майка 32 килограма съм вадил. И да, няма кулинарен вкус тоя рибок. И чиги, и моруни, и сомове съм вадил и ял. Е няма шаран над 5 килоглама който да си струва.
  • 10
    9
    бах ти глупаците
    До 4 Пропуснал съм посления ред на статията ..А съм рибар и русенец цял живот и още колкото ми остава .13 кг. шаран...било то и от Дунав си е грехота да се яде .
  • 15
    8
    Рибар
    Браво колега, пожелавам ти още много трофейни риби да хванеш! Да ти се пълни душичката!
  • 11
    7
    Теодор Тодоров
    Г-н "daskal" , ти незнам какви риби си "ял' но си далече от истината. Благодарение на такива личности като теб сме на това "'дередже". Не се наядохте на сланини и боклуци. Пробвай шаран 5 кг и после пиши глупости!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари