Русенец се завръща като победител от Международен турнир по шахмат

4
Теодор Недев е с най-много индивидуални победи в историята на Международния турнир  в Сент Уан
Теодор Недев е с най-много индивидуални победи в историята на Международния турнир в Сент Уан

Русенецът Теодор Недев е с най-много индивидуални победи в историята на Международния турнир на побратимите градове в Сент Уан, Франция

От 1992 г. насам русенецът Теодор Недев всяка година взима участие в Международния турнир на побратимите градове и защитава престижа на гр. Русе и България.

Турнирът се провежда ежегодно в Сент Уан, Франция. За 14 години той е печелил турнира пет пъти, което го прави състезателят с най-много индивидуални победи в историята на турнира. Благодарение на неговата умения и качества в шахмата България се класира многократно в челната тройка.

Тази година турнирът се проведе от 9 до 12 декември. В него премериха сили състезатели от Русия, България, Англия и Италия. България се класира на второ място, а Теодор завърши турнира с пет победи от седем срещи.

Русенецът благодари на всички, които подпомогнаха финансирането на това пътуване. Освен в шахмата, Теодор е европейски и балкански шампион по традиционни стилове и уин чун на България за 2015 г. Въпреки заслугите в спорта засега той не среща адекватна подкрепа от Общината и от ММС. Продължава да търси средства и спонсори за следващия отворен турнир по шахмат, който ще се проведе от 1 до 15 февруари 2017 г. в гр. Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари