Русенец пропадна в дупка на тротоар

0
Вместо да се прибере вкъщи, 29-годишният Хасан Хасан се озовал в русенската болница, тъй като паднал в 50 сантиметрова дупка
Вместо да се прибере вкъщи, 29-годишният Хасан Хасан се озовал в русенската болница, тъй като паднал в 50 сантиметрова дупка Видео: TVN

Млад русенец се озова в Спешното отделение, след като падна в дупка, появила се внезапно на тротоара пред блока му.

Вместо да се прибере вкъщи, 29-годишният Хасан Хасан се озовал в русенската болница, тъй като паднал в 50 сантиметрова дупка. Инцидентът станал пред блок 1 на ул. Милкова ливада в квартал „Родина“ 3, съобщава TVN.

Всъщност инцидентът не е прецедент – година по-рано бащата на потърпевшия е пропаднал на същото място. След намесата на телевизията тогава дупката била запълнена. Сега, отново със съдействието на медията бяха взети мерки.

Тук си беше асфалтирано и след като стъпих на асфалта, отдолу е имало някаква дупка изглежда, и пропаднах. За тази година съм се обаждал на 112 сигурно пет пъти, защо не са ми приели сигнала!?“, пита се потърпевшият.

Сега Хасан е с охлузен и натъртен десен крак. Заради оттока в момента медиците не могат да преценят дали има скъсани коленни връзки. След 20 дни ще е ясно дали  последствията са по-сериозни. Само преди година пък бащата на Хасан преживял същия инцидент. Тогава дупката била близо два метра. Мъжът се разминал само с охлузвания по гърба.

Дупката не беше отворена и отгоре асфалта изведнъж пропадна и аз паднах целия вътре. Под бордюрите беше празно, под тротоара беше празно. Обадих се на 112 и дойдоха от Гражданска защита, оградиха го, и на следващия ден дошли от водното, казали, че не е от тях и си заминали“, разказва Недим Хасан.

Както тогава, така и сега екипът на телевизията е подал сигнал до Община Русе. Оттам незабавно са направили проверка.

„Много често обаче, държа да отбележа, че тези проблеми са в следствие на аварии от топлопреносните или от ВиК-дружества, следствие на което ние се свързваме с техни служители и всеки по своите компетенции извършва своите си действия“, обясни зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева.

Служители на Общината установили, че пропадането е в следствие на ремонт по водопреносната мрежа. От дружеството обаче заявили, че няма проблем.

„Водното идваха, пускаха някакви камери, казаха, че тръбите им били здрави, не било от тях“, разказа Недим Хасан.

Майката на Хасан твърдо е решена за стигне до отговорните за пропадането на асфалта и за виновните синът ѝ и съпругът ѝ да станат „жертви“ на дупката.

„Ще подам жалба, ще се посъветвам и с адвокат. Има много живеещи тук – деца, възрастни хора, не искам да се случва на никого“, каза Веждие Тасим и благодари на екипа, че се е отзовал на сигнала.

Жителите на блок 1 в квартал „Родина“ 3 са категорични, че ще заведат дело, ако проблемът с пропадане не се реши.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари