Русенец, превозвал мигранти, остава в ареста

0
35-годишният русенец не е осъждан, има семейство и постоянна работа
35-годишният русенец не е осъждан, има семейство и постоянна работа Снимка: Dunavmost / Архив

35-годишният русенец не е осъждан, има семейство и постоянна работа

Окръжен съд – Русе потвърди определение на Районен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража спрямо русенеца М. М., обвинен в опит да преведе през границата на България 10 мигранти.

Според прокуратурата, на 13.11.2022 година в град Русе, на ГКПП „Дунав мост“, 35-годишният мъж е направил опит да преведе през границата на страната 10 сирийски граждани без разрешение на надлежните органи на властта. Обвиняемият използвал товарен автомобил „Фиат Дукато“, а деянието му останало недовършено поради независещи от волята му причини. От тези 10 мигранти две са били жените, а трима не са навършили 16-годишна възраст.

Адвокатът поиска да бъде отменен обжалвания съдебен акт и да се вземе по отношение на М. М. мярка домашен арест или парична гаранция. Мотивите на защитата са, че няма доказателства за съпричастност на обвиняемия към извършеното престъпление, не е осъждан, има семейство и постоянна работа и няма да се укрие.

Окръжен съд - Русе счете, че определението на Районния съд, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на М. М., е законосъобразно и обосновано. Касае се за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години, глоба от 10000 до 30000 лева и конфискация на част или цялото имущество на дееца.

Механизмът на извършване на деянието сочи, че същото е с добра организация в съучастие с други лица и техническа обезпеченост, което дава основание да се приеме, че е с висока степен на обществена опасност. Наличието на регистриран постоянен адрес, трудовата заетост на жалбоподателя и наличието на малолетно дете не изключват възможността той да се укрие или да извърши престъпление, поради което и наложената мярка за неотклонение съответства на етапа на наказателното производство и събраните до момента доказателства.

Определението на Окръжен съд – Русе е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари