Русенец отвя конкуренцията на турнир по стрийт фитнес в Чехия

2
Пламен Атанасов, който тази година извади кръста от река Дунав на Йордановден в Русе, спечели първото място в категория 75-85 кг
Пламен Атанасов, който тази година извади кръста от река Дунав на Йордановден в Русе, спечели първото място в категория 75-85 кг Видео: briagnews.bg

24-годишният русенец Пламен Атанасов триумфира с първото място на международен турнир по стрийт фитнес или вече набиращ популярност спорт като "Calisthenics" /красота и сила/.

Надпреварата се проведе в края на миналия месец в чешкия град Карвина при огромен интерес, информира briagnews.bg.

В парка "Дубина" сили мериха състезатели от Полша, Словакия, Чехия, Украйна, Беларус, че дори и от Мароко. Имаше и дамско участие.

Пламен, който тази година извади кръста от река Дунав на Йордановден в Русе, спечели първото място в категория 75-85 кг, като личното му тегло на кантара преди финала бе 79 кг.

Състезателите показваха умения на трапец, паралелни пръти и земя, като имаше квалификации, полуфинали и финал. Международно жури оценяваше внимателно изпълненията. Коментарите на специалистите са, че Пламен Атанасов демонстрирал отлична техника, сложност и разнообразни съчетания, с което обра овациите на публиката в Карвина. В квалификациите всеки участник имаше 90 секунди за изява по свой избор, а на полуфиналите и финала по 40 секунди на трапец, паралелни пръти и земя, за да покаже най-доброто от репертоара си.

Зад русенеца се класираха двама представители на Словакия - Адам Аустера и Давид Летованец.

Пламен се занимава усилено със стрийт фитнес от години, като има участия на европейско първенство и на турнири за Световната купа. Носител е на множество призови места. У нас е и съдийствал на състезания. Възпитаник е на Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване - Русе, учил е педагогика в Пловдив.

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари