Русенец издирва племенника си повече от година

4
Атанас Маринов е в неизвестност от май миналата година
Атанас Маринов е в неизвестност от май миналата година Снимка: Кадър БНТ

Атанас Маринов е в неизвестност от май миналата година

Всяка година у нас стотици хора се обявяват за издирване. Само през 2022 в неизвестност са били 839 души. Полицията е успяла да открие близо 90 процента от тях. Не такава обаче е историята на 34-годишен учител от Русе, чиито следи се губят от месец май миналата година.

Само през миналата година в Русенска област за издирване са обявени 590 души, много от тях обаче са бегълци и укриващи се от закона. Случаите на съмнително изчезнали хора са пет. Някои от тях разкрити, други не, информира БНТ.

Но роднините не губят надежда и продължават да чакат близките си. Такава е и историята на преподавателя по английски език от Русе - Атанас Маринов. Той е в неизвестност повече от година, но случаят стана известен, след като близките му се свързаха с екипа ни. Последната следа от 34-годишния мъж е платена от него нощувка в столичен хотел.

Кадър БНТ

Атанас Маринов излиза от дома си на 14 май миналата година. Качва се в такси. Курсът е до летище София. По пътя сменя плановете си, взима пратка и нощува в хотел. На следващия ден се прибира в Русе, отново с такси. Шофьорът го оставя пред бариерата на хотел в града. Това установява полицията от записи на охранителните камери и разговори със свидетели.

"Цяла нощ е ползвал мобилния си интернет. На сутринта в 7 часа и 16 минути е последното му сърфиране. И до този момент няма връзка с телефона и до този момент ни вест, ни кост от него", заяви Васил Добрев, вуйчо на изчезналия.

Близките на Атанас подават сигнал в полицията месец след изчезването му. Надявали са се, че решението му е взето емоционално и ще се върне вкъщи или поне ще се яви на държавния си изпит във Великотърновския университет.

Но това така и не се случва, а издирването му става още по-трудно, защото записите от камерите се пазят месец. Мъжът е работил като онлайн преподавател към китайска компания. Пишел и книги.

"Стои си вкъщи и взема достатъчно много пари за нашия стандарт. Не е от тези, дето да ходи с момичета, по дискотеки, забранени субстанции да приема, нито алкохол, нито цигари, камо ли дрога", коментира още Васил Добрев.

Преди месеци от водите на река Дунав изплуват останки на труп. Предстои ДНК експертиза да докаже дали са на изчезналия Атанас. Близките му обаче не вярват той да се е удавил.

"Като видя неговия труп ще повярвам и се надявам по неговите снимки, ако някой гражданин го види, да се свърже с мен", каза още Васил Добрев.

Издирването на изчезнали хора се прекратява след 20 години. Изключение правят случаите с незавършило наказателно производство.

Ако някой има информация за мъжа, може да се свърже с вуйчото на телефон: 0882 509094.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Дани
    За един месец някой ми открадна пари от банкомат в Кауфман,хвана ме ток и ми откраднаха табелата на колата сигурно и Атанас е там.
  • -6
    3
    БЕЗУМИЕ...
    Човека видимо от снимките е пълнолетен човек, какво значи го издирва? Че, той човека може да е решил изобщо да не се занимава с родата си, може да е хванал влака и да е отпрашил за някое село, град, може даже да не в БГ. Като е пълнолетен може да си прави каквото иска. Колкото до това колко са изчезнали за последната година, ще се изненадате като разберете какъв процент от тях са цигани. Едно ромско семейство има минимум 6-7 деца.
  • 4
    2
    ??
    "Само през 2022 в неизвестност са били 839 души." "Само през миналата година в Русенска област за издирване са обявени 590 души"
  • -8
    1
    Дора Петрова
    "Цяла нощ е ползвал мобилния си интернет. На сутринта в 7 часа и 16 минути е последното му сърфиране. И до този момент няма връзка с телефона и до този момент ни вест, ни кост от него", заяви Васил Добрев, вуйчо на изчезналия." СЕРЕСЕ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари