Русе ще привлича туристи от Молдова и Украйна

0

Обсъдиха изготвянето  на областната стратегия за развитие на туризма.

Заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов проведе поредното работно заседание с членовете на групата за разработване на проект на Областна стратегия за устойчиво развитие на туризма в региона за периода 2020 – 2030 година.

По време на срещата беше отчетено, че изготвянето на стратегията е към своя край, както и че в началото на идната година тя трябва да бъде напълно завършена и съответно представена пред всички заинтересовани страни и пред обществеността.

Приоритет ще бъде утвърждаването и надграждането на установените отношения със северната ни съседка – Румъния, но ще се търсят и възможности за привличане на туристи и от други държави както от Европейския съюз, така и извън него като Молдова и Украйна. Идеята е по този начин област Русе да бъде представена като атрактивна дестинация, даваща възможност за практикуването на множество разнообразни видове туризъм.

За успешното реализиране на стратегията към момента се извършва ситуационен анализ на туристическия пазар и оценка на потребностите, както и анализ на вътрешната и външна среда и съответно на силните и слабите страни, на възможностите и предизвикателствата пред региона като туристическа дестинация.

В подготвения документ подробно ще бъдат разписани приоритети, мерки и конкретен план за действие за постигане на заложените цели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари