Русе се включва в кампанията „Да изчистим България за един ден“

1
Ден, преди първи юни, екип на Община Русе ще почисти местата, на които играят малчуганите, както и прилежащите им терени
Ден, преди първи юни, екип на Община Русе ще почисти местата, на които играят малчуганите, както и прилежащите им терени

На 31 май, в навечерието на Международния ден на децата, Община Русе ще проведе кампания по почистване на детските площадки в града, по инициативата на БТВ „Да изчистим България за един ден“.

Ден, преди първи юни, екип на Община Русе ще почисти местата, на които играят малчуганите, както и прилежащите им терени. Още на 4 май пристигнаха консумативи – ръкавици и чували по 2 000 бр., които ще се раздават на всички желаещи да се включат в кампанията.

Всеки, включил се участник, може да отрази дейността си на картата приложение в интернет – къде, с кого и колко души са взели участие, както и могат да се изпращат снимки на терена преди и след почистването. Важна промяна в интернет приложението е, че досега на картата са се отразявали замърсените райони, а от тази година вече ще се виждат само почистените места.

Целта на кампанията „Да изчистим България за един ден“ е да мотивира младите семейства да възпитат в младото поколение усещане за съхранение на природните блага. Инициативата би дала добър пример на всички недоброжелатели, които изхвърляйки своите отпадъци замърсяват детските площадки и околната среда.

Тази година акциите за почистване ще стартират на 10 май – Европейския ден за почистването, като отделните зони за почистване ще бъдат разделени в 5 дни – зони за спорт и отдих; детски площадки; зони, останали извън обсега на пролетното почистване, организирано от общините; територии в по-високите части на планините; почистване на р. Дунав.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари