Русе със самостоятелен щанд на туристическото изложение „Ваканция и спа експо“

0

В периода 12-14 февруари в Интер експо център – София се проведе тридесет и второто издание на Международното туристическо изложениеВаканция и спа експо“ под патронажа на Министерството на туризма. Община Русе взе участие в изложението със самостоятелен щанд с площ от 4 кв. м. Представители на Общината бяха г-н Мариан Савов – директор на ОП „Русе арт“ и двама служители на Туристическия информационен център. През целия период на изложението на щанда присъстваха и експерти от Регионален исторически музей – Русе, които запознаха заинтересованите хора с най-новия уникален по рода си екомузей с аквариум, отворил врати миналата година в града ни.

В същото време са осъществени контакти с потенциални туристи, туроператорски и рекламни фирми, както и с представители на местни администрации. Щандът на Община Русе се радваше на засилен интерес от страна на туроператорските агенции.

Гостите на щанда на Община Русе получиха брошури и карти по проекта „Реки на времето“, в който Общината е водещ партньор, а също така и туристическите рекламно-информационни материали, издавани по Програмата за развитие на туризма в Община Русе.

По инициатива на Focal Point Destination Danube – техническо бюро за подпомагане развитието на българската Дестинация Дунав, създадено по съвместен проект на Германското дружество за техническо сътрудничество и Министерството на туризма, беше разиграна играта „Посети и спечели“ съвместно с общините Русе, Свищов и Видин. Основната цел беше да се повиши посещаемостта на щандовете на дунавските общини, с което да се рекламира българския Дунавски участък като единна дестинация с интересни атракции и възможности за туризъм. Правилата бяха гостите на изложението да посетят всеки един от трите щанда, от които да съберат части от пъзел – своеобразни визитки на градовете, които се поставят на картичка-носител. Посетителите, събрали и трите визитки, получаваха подарък – магнит на Дунавския регион.

Любопитен факт е, че лично Н. Пр. Посланикът на Република Куба прояви интерес и посети щанда на Община Русе, като беше запознат със забележителностите и туристическия потенциал на града.

Ваканция и спа експо“ е най-голямото туристическо изложение в България. Броят на посетителите тази година достигна 18 000 души. Изложителите бяха общо 330 – 203 от страната и 127 от чужбина. В т.ч. национални туристически организации, посолства и туристически бордове, туроператори, туристически агенции и транспортни организации, хотели, комплекси и курорти, общини, софтуерни компании и компании за хотелско оборудване, както и медии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари