Русе - пристанището на забравените плавателни и превозни средства

2
Имаме си лодкостоянка, пише Борислав Борисов
Имаме си лодкостоянка, пише Борислав Борисов Снимка: Facebook / Сигнали към Община Русе

Имаме си лодкостоянка, пише Борислав Борисов

Русенец публикува във Фейсбук групата „Сигнали към Община Русе“ снимка на лодка, която повече от две десетилетия стои на паркинга пред блок Росица на улица „Доростол“.

Паркинга на блок Росица на ул. „Доростол“. Имаме си лодкостоянка. Стои си повече от 20 години. Никой не знае на кого е“, пише Борислав Борисов.

В същата група друг жител на града подава сигнал за очевидно излезли от употреба автомобили, които повече от година са на паркинга на блок Трансстрой на улица „Воден“.

Снимка: Facebook / Сигнали към Община Русе

Чл. 33, алинея 2 в раздел III на Наредба №15 на Община Русе гласи:

Собствениците на МПС, на което не е заверен знакът за технически преглед съгласно чл. 32д от Наредба №I-45 от 2000 г. или съгласно чл. 38 от Наредба №Н-32 от 2011 г. за повече от три месеца от определената му дата за следващ преглед за проверка на техническата му изправност, в случай че то се намира върху държавна или общинска собственост, могат да ги предават на площадки за събиране и временно съхраняване или в центрове за разкомплектуване, или да ги съхраняват в имоти частна собственост, като са длъжни да не допускат замърсяване с отпадъци от тях.

Снимка: Facebook / Сигнали към Община Русе

Инфраструктурата в града е особено натоварена и в лошо състояние поради безкрайните ремонти покрай Водния цикъл. Паркоместата в града намаляват все повече. Затова собствениците на неизправни и излезли от употреба превозни средства се призовават да предприемат необходимите мерки за преместването им

Община Русе призовава гражданите да подават сигнали за стари автомобили без видими следи от употреба и с незаверен знак за технически преглед на имейл: [email protected], за да бъдат освободени улиците, паркингите, тротоарите и тревните площи в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    10
    До Русенец,искам да кажа...
    До 1980 година бяха съборени всички къщи в определени райони на град Русе.Хората бяха натикани,волю,неволю в панелки и ги запълниха с граждани от селата и етноси разни.В къщата имах двор,овощна градина и външни помещения.Там можеше да си направя работилница или лодка да прибера или автомобил.Сега няма и ,Аз нямам нищо.Кой е виновен за тази неразбория? Интеграцията на ромите започна края на 60-те години.Събраха ги с българи тук и там.Интеграция не сполучи.Така че по смисъла на наредби и разпоредби сме виновни май че сме се родили ли ? Нас ни натискат на тясно и стесняват,на тях им е тясно.Как става? Не знам! Натикаха ни в панели да има работна сила за заводите.Сега пък нямало държава с 98% частна собственост на жилищата и с това бъркаме на Брюксел в задника и очите.Та къде да си остави завалията лодката след като за една лодка искат майка си и баща си? Гребна база унищожиха.Кей няма за пускане на лодки,трябва да идеш на майната си.Нещо куца в тая еабота и българите спят сладък сън който ще има горчив край.Никакво развитие на инфраструктурата в Русе.Усложняване живота на хората и бесни вече 32-годишни "КРАЖБИ".СПИРКА НЯМА.ОБЩЕСТВЕН ИНТЕРЕС"ТОЖЕ". ШАЙКА СЕЛЧОВЦИ ПРОСТИ И ДЪРТИ ДОНОСНИЦИ РАЗПАРЧАДИСАХА РУСЕ И ОБЩИНСКИ ДРУЖЕСТВА И ПРЕДПРИЯТИЯ В ИНТЕРЕС НА ДЖОБ И СОФИИСКИ КЕЛЯМЕТА.НЕКА ЛОДКАТА Е ТАМ.НЕ ПРЕЧИ НИКОЙ.АМАН И ОТ ТАКИВА ДЕТО СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ ЧЕ ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ.ЕДИН ПЛАТЯТ ,А СТО ИЗЯДАТ И ЦАМНУР В ТОАЛЕТНАТА.МИРИШЕЕЕЕЕЕ ТА СЕ НЕ ТРАЕ.............НЕАНОНИМНИ ДАНЪЦИ...ПРОСТО УЖАС........ИСКАМ СИ МЯСТОТО ПОД СЛЪНЦЕТО НАСИЛА ОТНЕТО.
  • 8
    9
    неанонимен
    Анонимен , аман от такива наглеци, дето не си плащат данъците и задължителните застраховки , заради които редовните платци не можем да се съберем по паркингите, с този начин на мислене няма прокопсате скоро и до към оня с играта, също! Има си закони, докладвайте наглеците, хора! Докладвайте , не спете! Не си затваряйте очите!
  • 12
    8
    София
    За 130-хиляден град , е нормално да има претъпкани улици със всякакви автомобили . И по зле ще става, защото градът е претъпкан с хора и автомобили. Вижте в кварталите и центъра. Няма място да спреш, не да паркираш. В София е същото. Свиквайте.
  • -11
    7
    Анонимен
    Пък за гостите никой не идва насам.Всеки приминава транзит, голяма част от гражданите на България са виждали снимка само на Русе ,те и украинките не дойдоха че сме до моста .Изкукали смешници,ще се вмиришете в скучния и западнал град и последния дървен философ ще го заключи!!!
  • -1
    6
    Анонимен
    Кой е тоя болен мозък дето още си мисли че града е претъпкан? Погледнете статиката от преди 35 години насам и ще видите че населението на града е намаляло драстично.Да не говорим и че селата в областта са празни.Това че някой има по две три коли не значи че Русе е пренаселен! Защото то се вижда по улиците и събота и неделя е празно.Колко училища ги затвориха до сега?То държавата се опразни той града бил пренаселен и идвали още!С какво е пренаселен?С пенсионери ли?Абе пийте си хапчетата бе изкуфели русенци!!! Като ви е пренаселено селата в общината са празни !!!.Кой 20 годишен сте остане да работи за 800 лв във ,,великите заводи на Русе?Те и мангалите не искат за толкова да бачкат!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари