Русе остава извън активните области на COVID-19

4
Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие
Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие

Това стана ясно от данните за разпространение на заболяването, съобщени от секретаря на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Така за пореден ден област Русе остава извън списъка на активните области по отношение на нови констатирани случаи на коронавирусна инфекция.

Припомняме, че последните два потвърдени случая на COVID-19 за региона са от 1-ви май, като ставаше дума за двама мъже на 37 и 39-годишна възраст, завърнали се със собствен автомобил от Англия през ГКПП „Дунав мост“ при Русе.

Към днешна дата 15 са доказаните случаи на хора, болни от коронавирус в областта. От тях четирима са оздравели, един е хоспитализиран в УМБАЛ „Медика – Русе“, а останалите са на домашно лечение. Всички те са в добро общо състояние.

Общият брой на заразените с COVID-19 в страната достигна 1981, като за последното денонощие са регистрирани 26 нови случая, от които 9 са в болница.

Сред новоустановените случаи има и 5 положителни проби на деца. Три от тях са на деца от София и по една на деца в областите Благоевград и Разград. Има и пет нови случая на коронавирус при медицински персонал, с което общият брой на заразените, работещи в лечебни заведения, от началото на пандемията е 214 души. Излекуваните са вече 461 пациенти. Понастоящем в страната са хоспитализирани 385 лица, от които 58 са на интензивно лечение.

За съжаления смъртните случай в България на хора, заболели от COVID-19, станаха 91.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари