Русе осъмна с по-високи цени на горивата

2
Хора от бранша споделиха, че повишението е от тази нощ
Хора от бранша споделиха, че повишението е от тази нощ

Нови цени, по-високи цени на горивата са в сила от днес по основните вериги бензиностанции в Русе.

Хора от бранша споделиха, че повишението е от тази нощ и е с няколко стотинки, като обхваща всички видове горива: газ, дизел и бензин, съобщи Русе Медиа.

„Вярно, че е само с 1-2 стотинки, но все пак си е повишение и е първото за тази година. То така се започва. Със стотинка-две и малко по малко постепенно цената става в даден момент значителна. Засега просто пробват, какво и как могат да вдигат, без да се забележи и да предизвика недоволство сред хората“, коментират шофьори.

Засега Русе все още остава градът в България с едни от най-ниските цени по бензиностанциите в сравнение с другите градове – поне така твърдят сайтове, свързани с анализ на бизнеса с цени на горива на дребно. Наше проучване в последния ден на 2019 година показа, че основните големи вериги бензиностанции поддържат сравнително еднакви цени на предлаганите продукти, като може да се види разлика в предлагането, която не надвишава рамките от 2-3 стотинки.

Същевременно на по-малки локални бензиностанции горивата можеха да се намерят на цени с около 20 стотинки по-евтино. Въпреки по-изгодните предложения повечето шофьори споделят, че предпочитат да зареждат по-скъпо, но да са сигурни в качеството на горивото. Още за мненията им – във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари