Русе оглави списъка на МФ с близо 8 милиона лева за ремонт на улиците

1
Община Русе се бори да получи 17 милиона лева за улиците, за да може да ги асфалтира изцяло след ВиК-проекта
Община Русе се бори да получи 17 милиона лева за улиците, за да може да ги асфалтира изцяло след ВиК-проекта Снимка: Община Русе / архив

Община Русе се бори да получи 17 милиона лева за улиците, за да може да ги асфалтира изцяло след ВиК-проекта

Община Русе поведе списъка на Министерството на финансите, който включва предложения за целево финансиране на инвестиционни проекти на общините за обекти на техническата и социалната инфраструктура.

Най-голямата сума в този списък от над 300 проекта е именно за Русе – около 7,76 млн.лв. за улична мрежа на територията на община Русе, информира Русе Медиа.

Предстои предложенията да бъдат съгласувани между МФ и МРРБ, преди да бъдат одобрени от правителството.

Както е известно, община Русе се бори да получи 17 млн.лв. за улиците, за да може да ги асфалтира изцяло след ВиК-проекта. За момента надеждите са да получи поне въпросните близо 7,8 млн.лв.

Още три общини от Русенска област са предвидени в списъка с предложения:

Борово е включена с „Реконструкция и рехабилитация на общински път Rse 1001 от начало с.Горно Абланово до край с.Горно Абланово“ за 2,2 млн.лв.

За Сливо поле са заложени 175 000 лв. за „Реконструкция на кръстовище ул. „Ал. Стамболийски“, с. Бръшлен с републикански път II-21 Русе- Силистра на км 31+624 ляво“.

Две могили чака средства по цели три проекта – „Ремонт на ул. „Рила“ гр. Две могили“ – 144 000 лв., „Ремонт и рехабилитация на ул. „Пети пехотен Дунавски полк“ между ОК 84 през ОК 85, ОК 86 до ОК 90 в гр. Две могили“ – 169 000 лв. и „Ремонт и рехабилитация на ул. „Васил Левски“ в с. Помен, Община Две могили“ – 156 821 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    112
    Русенци да се запитат ,как така Савов се пресели на ОНЯ свят ? И защо ли не го СПАСИХА ? Мирише, нали ?
  • 10
    3
    русенец
    А в проекта на ВиК, така наречен "Воден цикъл" нима няма предвидени пари за преасфалтиране. Няма такава опция. Всеки един проект, който е свързан с разкоповане има предвидено перо за затваряне на дупките, и тяхното асфалтиране. КЪДЕ ОТИДОХА ПАРИТЕ?????? Какво прави МВР и министър Рашков? Какво прави прокуратурата и главния прокурор Гешев? Какво прави омбудсмана? Какво прави "голямата радеталка" и "борец срещу корупцията" Елена Йончева, че не е сигнализирала Кьовеши.
  • 2
    2
    Русенец
    Е някой кмет да асфалтира и ул. Кметска гордост. Адмирал Рождественски
  • 13
    1
    Истината
    ВИК руши, оставя след себе си руини, ние плащаме с данъците си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари