Русе е в челната тройка по износ на стоки за 2021 година

2
Преди Русе са само София и Бургас
Преди Русе са само София и Бургас Снимка: Dunavmost

Кои общини изнасят най-много стоки?

Публикуваме данните за размера на износа на нефинансовия сектор по общини в страната, споделени в ИПИ:

През 2021 г. най-високите приходи от износ регистрират нефинансовите предприятия в София - 32,4 милиарда лева, следвани от тези в Пловдив (5,3 милиарда лева) и Варна (3,7 милиарда лева), като с над 1 милиард лева износ са вече 14 общини в цялата страна в сравнение с 10 през предишната година. В 69 общини обемът на износа е под 10 милиона лева.

Общините, където износът има най-значима роля в местната икономика са най-често такива, в които преработващата промишленост е водещ отрасъл. През 2021 г. най-висок е износът на човек от населението в Девня – 125 хиляди лева на човек от населението, с почти двоен ръст спрямо предходната година. Челната петицата се допълва от Божурище (67,9 хиляди лева на човек), Марица (60,3 хиляди лева на човек) и Севлиево (40 хиляди лева на човек). Сред големите общини най-висок износ имат столицата (33,2 хиляди лева на човек), Бургас (16 хиляди лева на човек) и Русе (18 хиляди лева на човек).

Тъй като за изчислението за 2021 г. ползваме населението от преброяването, данните не са директно сравними.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    4
    Гражданин
    Не знам за Бяла, но в Русе положението е повече от трагично !!! Градът е пуст и призрачен. Предполагам, че е някъде към 40 000 !!! Това, което се оповестява официално, като население не отговаря на истината !
  • 4
    3
    Няма се косите ей
    Семепроизводител номер 1, ще се погрижи за при Драстта.
  • 12
    2
    вики
    Точно казано и в град Бяла направиха зали и площадки и училища но остана пусто!!!
  • 14
    1
    мони
    е то това има в Русе чужди фабрики масово да използват хора за без пари да им работят но напоследък се позадъхаха ,и оше им предстои да се задъхат младите хора неотиват за 800-900 лв заплати та да ги видя след още малко време кой ще им работи в фабриките при положение че младежта напуска града а старото поколение се поизчерпва
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари