Русе е огледален образ на умрялата държава

13
Да си го кажем, уважаеми съграждани. Ние сме банда страхливци!
Да си го кажем, уважаеми съграждани. Ние сме банда страхливци!

Да си го кажем, уважаеми съграждани. Ние сме банда страхливци!

Два шокиращи случая на ужасяващо насилие над жени в Русе и то в рамките на няколко часа разлика, се случиха снощи и тази сутрин.

Кметът дал бил кръв. Похвално! Но по-интересните въпроси тук са:

1. Ако имахме нормално функционираща държава, щеше ли да се стигне до това насилие?

2. Ако имахме добре работеща прокуратура и правораздавателна система, щеше ли да се стигне до това насилие?

3. Ако имахме адекватно местно самоуправление, което да поведе Русе към проспериращо развитие, хората да се радват на живота, а не да се превръщат в подивели скотове…щеше ли да се стигне до това насилие?

Повечето русенци знаят добре отговорите на тези питанки.

Проблемите се коренят в липсата на държавност, на местна власт и на пълната абдикация на полиция, прокуратура и съд като функция на демократичното управление. Вместо нормалност, сега тепърва ще гледаме уродливото лице на овладяната държава. Защото прокурорите са заети да слугуват на част от „голямата организирана престъпна група, създадена от Борисов, дошъл на власт с избори и построил фасадната демокрация“, както казва журналистът Иван Бакалов. Те нямат време да се занимават с пребити и убити жени. Дами и господа, България всъщност не функционира. Тя само имитира, че мърда. А Русе е като огледален образ на умрялата държава.

Тук преживяват мъже с криминално досие, които стрелят по жени и никой нищо не знае – нито прокуратурата, нито разследващите – как този човек, осъден на 6 години затвор в Румъния, си живее преспокойно в Русе, размахва макаровец и раздава правосъдие върху жената, родила му 2 деца. Другият „мъж“ пък бил се бил напил. И понеже е „голям“ мъж, претрепал с метална тръба жена. А после я изхвърлил като боклук на тревата.

Алоууу, къде сте вие, дето трябва да ни пазите?!

Такива като тези двамцата, трябваше отдавна да гният в затвора, ако бяхме нормална държава де. Още на границата румънецът трябваше да бъде арестуван и предаден на правораздавателните органи в родната му страна. Но човекът явно си е намерил начин да си плати такса „спокойствие“, както я нарича Васил Божков и животът му да потече по по мед и масло. А онзи, от „Дружбите“ сигурно е бил видян от съседи. Но те дружелюбно са си мълчали. Вероятно от години този психар е показвал на света що за бабаит е. Но в овладяното Русе, мълчат, защото ги е страх.

Да си го кажем, уважаеми съграждани. Ние сме банда страхливци! Нямаме обществено недоволство, нямаме силата да сме единни в протестите си, нищо не знаем, не сме чули, не сме разбрали. Кой знае тая жена как е викала от болка. Но всички са дружно оглушали за чуждата болка и страдание. Понеже така е комфортно. По-лесно е да цъкаме и да си плюем в пазвата да не ни стига тая „урока“.

Не се гради гражданско общество с мълчание. Защото мълчанието убива. Също като корупцията!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    30
    хехе
    Ако потърсиш за помощ полицията - полицаят си го мести. Е как да плащаш данъци? Да хрантутиш хора безполезни?
  • 2
    29
    Валентин
    Ох добре че се махнах . Нито транспорт нито инфрастуктура.Блоковете в Чародейка са като в Ивицата Газа или Бруклин
  • 2
    28
    Една селянка Илийца
    туй руситу много престъпен град станало няма да пращам дитето да учи там във вимеса
  • 1
    27
    аa
    При легална проституция ще има контрол
  • -6
    26
    до 22
    Всеки дислайк = един гей.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари