Русе чака 74 хиляди лева за снегопочистването от миналата зима

0
Толкова са били изразходвани през януари миналата година, когато се образуваха снежни навявания
Толкова са били изразходвани през януари миналата година, когато се образуваха снежни навявания

Близо 170 000 лева са невъзстановените разходи от междуведомствената комисия към общините в област Русе, направени по време на тежката зимна обстановка между 17 и 20 януари тази година.

73 800 лева са изразходвани само в община Русе през януари, когато бурният северен вятър образува снежни навявания и нанесе поражения върху инфраструктурата в общината, предаде БНР.

Тези пари са поискани от Междуведомствената комисия към Министерския съвет, но все още не се получени. 

"Не е нормално едни и същи средства да се отпускат за община Мелник и по точно за пътищата,  които са на територията на общини в Южна България и тези, които са в Северна България, тоест, разценката по която се прави отпускането на тези средства е една и съща. Нямам нищо против колегите от Южна България, но там  фактически държавата ни отпуска едни и същи средства, независимо от климатичните условия под въздействието на Стара планина, която е един доста сериозен раздел на климата за територията на България."

Това каза Спасимир Димитров от администрацията на община Русе, а областният управител Галин Григоров поясни, че отново е изпратено искане за възстановяване на сумите за цялата област.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари