Русе бе домакин на 24-часов ултрамаратон

0

Близо 100 участници от 8 държави си дадоха среща на Градския стадион в крайдунавския град

Близо 100 участници от 8 държави си дадоха среща в Русе по време на второто издание на 24-часовия ултрамаратон по затворен маршрут.

Той се проведе на Градския стадион, а в него имаха възможност да се състезават всички желаещи.

В 24-часовото състезание се включиха лекоатлети с национални, европейски и световни постижения, но и абсолютно начинаещи.

Специалните гости, които събудиха любопитството на публиката в борбата си за купата, бяха Ирина Масанова от Кипър и Самена ван дер Мийден от Нидерландия, която обаче беше принудена да прекрати участието си, отбеляза БНТ.

"Тя беше тръгнала за подобрение на националния рекорд на Нидерландия, но получи криза. Което е естествено на 24 часа. И спря. Това е доста тежко състезание. Много интересна щафета имаме. Общата възраст на тримата ветерани е 222 години", каза Вихрен Иванов-Виро, организатор.

Част от този отбор е най-възрастният участник Иван Грозев, който пробяга трасето в щафета с още двама души. Шампионът има своя лична кауза да участва в подобен род състезания. И тя е да бъде забранено изцяло тютюнопушенето и продажбата на цигари на млади хора.

"Участвам от първия софийски маратон 1983 година. Участвам в Балканските игри, балкански шампион съм в момента в Солун за ветерани. Най-важното за здравето на един човек е първо - храната, второ - спортът и трето - сънят. Няма ли ги тези работи - загубен си", смята Иван Грозев.

Със своя кауза участва и русенката Кристина Борисова. Тя и хора като нея бягаха в щафета, за да привлекат средства за изграждането на водно-рехабилитационен център за деца с различни затруднения.

"Тук има хора от 5-6 държави, от няколко континента, които се състезават и които приеха таксите за участието да отидат именно за тази кауза", каза Кристина Борисова.

Според организатора Вихрен Иванов основната цел на ултрамаратона е да привлече вниманието и да увлече повече хора. Смята, че с бягането всеки може да си гарантира здраве и дълголетие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари