Румяна Ченалова: Много скоро Иван Гешев ще бъде отстранен

1
Основният проблем, с който трябва да се справим в страната ни, е корупцията
Основният проблем, с който трябва да се справим в страната ни, е корупцията Снимка: dnes.bg

 

"Основният проблем, с който трябва да се справим в страната ни, е корупцията", посочва Румяна Ченалова

Според анализа на икономическия екип на Възраждане за корупционните практики и загубите от тях за бюджета въз основа на раздробена публична информация, потенциалните корупционни загуби се оценяват между три и шест милиарда лева. В бюджета ежегодно се залагат около 2,5 млрд. лева за капиталови разходи, които са една от възможностите за корупция в сериозни размери. Изпълнителната власт заедно с общините, които се дофинансират от централния бюджет /4 млрд. лв на година/, приближават общ бюджет от 10 млрд. лева на година. Бюджетът на здравната каса, осигурителните фондове и социалните дейности надвишават 10 млрд. лева. Ако съберем бюджета на изброените звена, то можем да направим обосновано предположение, че корупционни практики се упражняват върху поне 25-30 млрд. лева, посочват в информацията от политическата сила.

Според Ченалова новият парламент трябва да намали мандата на Висшия съдебен съвет на четири години, с което той да бъде прекратен и да бъде избран нов главен прокурор.

"Сотир Цацаров или не е чел закона, или умишлено заблуждава обществото. И той и Гешев са извършили и продължават да осъществяват чрез бездействието си състава на престъплението по чл.288 НК, за което съм подала сигнал до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Подготвила съм и втори сигнал срещу Цацаров за тежки корупционни практики, за което има свидетели и веществени доказателства", казва още Ченалова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари