Румен Спецов: Тенденцията е цената на горивата да спадне

0
По думите на шефа на НАП държавата трябва да контролира спекулата
По думите на шефа на НАП държавата трябва да контролира спекулата Снимка: NOVA

По думите на шефа на НАП държавата трябва да контролира спекулата

Тенденцията е цената на горивата да спадне. Това каза в предаването „120 минути“ директорът на НАП Румен Спецов. Според него причината да не намаляват цените по бензиностанциите, е, че трябва да се отчете, че доставките са купувани на по-висока цена, ако е купуван танкерът на определена цена, нормално е тази цена 21 дни да бъде различна от котировката на момента.

По думите му държавата трябва да контролира спекулата, която имаше една нощ на изключително повишение на цените по бензиностанциите.

По отношение на частната фирма, която извършва фитосанитарния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“, Спецов каза, че тя е от октомври миналата година.

"Тогава е регистрирана и договорът е от 31 декември. Що се касае до данъци, като данъци по корпоративно облагане, това ще стане ясно чак догодина. Към момента те си плащат единствено вноските по ДДС. За разлика от първия случай на „Капитан Андреево“, тук нямаме проблем с касовите апарати", уточни той.

"В първия случай (бел. р. „Златния гьол“), когато НАП инициира проверките, тогава имахме несвързани касови апарати със системата на НАП и в последствие имахме ревизионни производства, които завършиха, и надчетите по тези ревизионни производства са платени, на стойност 7 млн.", допълни Румен Спецов.

Към момента на „Златния гьол“ продължава да работи същата фирма, уточни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари