Румен Радев: Рязко нараства вероятността за политически служебен кабинет

0
Президентът попита ПП-ДБ имало ли е натиск за оставката на заместник-омбудсмана Елена Чернева-Маркова
Президентът попита ПП-ДБ имало ли е натиск за оставката на заместник-омбудсмана Елена Чернева-Маркова Снимка: БГНЕС

Президентът попита ПП-ДБ имало ли е натиск за оставката на заместник-омбудсмана Елена Чернева-Маркова

Тесният кръг от възможности за избор на министър-председател се стесниха още повече днес с оставката на заместник-омбудсмана. Елена Чернева-Маркова беше единствената от възможните номинации за служебен премиер, която не е свързана с нито една партия и за която може със сигурност да се твърди, че няма несъвместимост.

Това коментира президентът Румен Радев след като получи неизпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Според държавния глава това увеличава вероятността за политически служебен кабинет.

"Как така изведнъж госпожа Елена Чернева-Маркова реши да си подаде оставката? И когато това беше обявено в Народното събрание, аз истински се учудих, че вие останахте безмълвни и не реагирахте, а според мен трябваше да има въпроси. Защо? Как? Кави мотиви? Как така изведнъж точно вчера? Имало ли е натиск и защо не се инициирахте изслушване.

И ако за вас това са нормални неща, то тогава не се изненадвайте в последствие, че рязко нараства вероятността да получите политически служебен кабинет, който не знам, но във всеки случай, най-вероятно няма да бъде във ваша полза", обърна се държавният глава към лидерите на ПП-ДБ.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че ПП-ДБ няма да участва в разговори за третия мандат и призова президентът Румен Радев да продължи конституционната процедура така, че предсрочните парламентарни избори да съвпаднат с европейските.

"Ще направя всичко възможно съставянето на служебния кабинет да не прерасне в конституционна криза, но вие направихте всичко възможно правомощията да бъдат ограничени също и за времевите параметри за следващите избори", отвърна Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари