Румен Радев: Реформа не е смяна на ръководствата на службите с "наши хора"

1
Петър Тодоров е човек с достойнство и чест, който не може да наблюдава как под него се съсипва системата, заяви президентът
Петър Тодоров е човек с достойнство и чест, който не може да наблюдава как под него се съсипва системата, заяви президентът Снимка: Президентство на Република България

Петър Тодоров е човек с достойнство и чест, който не може да наблюдава как под него се съсипва системата, заяви президентът

Който има амбицията да реформира службите трябва на първо място да познава законите, да познава структурите, задачите, функциите и начинът им на взаимодействие с чуждите служби. Ако не познаваш тези неща, по-добре не се заемай с реформа на службите. Реформа не означава да смениш ръководствата им с така наречените "наши хора" от записа”, заяви президентът Румен Радев, който посети 87-ото издание на Солунския международен панаир.

"Искам да видя какво предлагат, нека да сложат на масата си идеите за реформиране на службите. Ще ви дам един пример: Това ръководство на ДАНС получи миналата година наградата "Джордж Тенет" от САЩ, която се дава само веднъж годишно и само на една държава за изключителен принос за националната сигурност на САЩ и на нашите съюзници. И сега излиза, че тези, които искат да правят реформа, тоест да обезглавят службите, искат да премахнат това ръководство. И така обезмислят оценката, дадена от най-високо място. Нека се разберат когато говорят за съгласуване с посолството, те всъщност срещу посолството ли тръгват", добави той, предаде bTV.

Държавният глава коментира подадената оставка на бившия вече главен секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров. "Човек с достойнство и чест, който не може да наблюдава как под него се съсипва системата и как се правят назначения, само за да удоволетворят сценария от записа. В същото време той да няма никакво влияние, а носи отговорност за това. Мисля, че това не е честно и той постъпи по най-достойния начин", посочи Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари