Кирил Петков: Радев не може да е политик и президент едновременно

0
Време е службите да бъдат реформирани. Дотогава сезирането на нереформирани органи е нищо повече от общо говорене, смята съпредседателят на ПП
Време е службите да бъдат реформирани. Дотогава сезирането на нереформирани органи е нищо повече от общо говорене, смята съпредседателят на ПП Видео: NOVA

Време е службите да бъдат реформирани. Дотогава сезирането на нереформирани органи е нищо повече от общо говорене, смята съпредседателят на ПП

Първо трябва да реформираме органите преди да ги сезираме. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Петков коментира думите на президента Румен Радев, който поиска компетентните органи да извадят всички сигнали, преписки и дела за БТК, за „Булгартабак“, за КТБ, за ББР, за язовири, магистрати, за Митници, за „Дунарит“, и отравянето на Гебрев и др.

Президентът заяви, че ще сезира органите. Въпросът е кои органи? Ние отдавна искаме да има реформа в ДАНС. Акад. Денков предложи смяна на директора на ДАНС, но тя бе блокирана от президента. Когато сезираме органи, първо трябва да ги реформираме, преди да ги сезираме“, каза Петков, предаде БГНЕС.

Той заяви, че за да ни си говорим само общи приказки ПП-ДБ ще започнат кампания за реформа в службите. „Когато има реформа в службите, няма да се говори само от едната или другата страна, да има въпроси за съветници и за други корумпирани истории, а ще има реално разследване. Време е службите да бъдат реформирани. Дотогава сезирането на нереформирани органи е нищо повече от общо говорене“, смята съпредседателят на ПП.

Според него всяка институции трябва да върши своята работа, независимо от личностите, които я оглавяват. „Тези институции трябва да са над личностите, да не става дума за личностни битки, а да става дума за правова държава“, подчерта Кирил Петков.

Той не е притеснен от евентуален политически проект на държавния глава. Петков припомни, че по Конституция Радев не може да има двойна роля – „да е политически лидер и президент, трябва да избереш едно от двете“.

Петков подчерта, че не желая да влиза в говоренето за „Пътя на копринката“, а иска служби и прокуратура, която да работи, но затова е трябвало да има смяна в ДАНС. „Мисля, че времето дойде това да се случи“, обобщи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    Точен
    А може ли хем да си канадец хем българин . С малка буква б пиша щот ти Неси Българин .
  • 11
    3
    2323424
    аз мислех, че да си президент пак е част от политиката, това че тази американска проститутка са я излъгали, че президента просто трябва да седи и да слушка и да папка са глупости той просто не разбира, че той и хунтата му са най-големите тумори на България в момента
  • 11
    2
    Анчо
    Щял да реформира службите!?За да е по лесно,направо предложи да се обединят и да ги оглави ВАШИЯТ "човек"Пеевски.Смешник!!!
  • 15
    1
    гаро
    Крадлив Шарлатанино стягай си багажа и дим да те няма за канада -бо---к
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари